Новини

На волонтерство – в лікарню

     Для студентів КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) волонтерство – це не лише посильний внесок у перемогу над московським агресором – плетіння маскувальних сіток, збір коштів чи продуктів на підтримку ЗСУ, формування аптечок чи проведення тренінгів з домедичної допомоги, а і добровільна додаткова праця в медичних закладах. Адже в останні роки здобуття практичних навичок в лікарнях було обмеженим спочатку через COVID-19, а потім через війну – а таке волонтерство є гарною можливістю і свої вміння відшліфувати, і медичним закладам допомогти.
    З 5 березня студенти 5 групи ІІІ курсу спеціалізації Лікувальна справа Віта Круп’як, Анастасія Шуляк, Святослав Гладкий, Олесь Семчук за власним бажанням пішли на волонтерство в КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради», у відділення травматології та травматології № 2.
     Принцип добровільності передбачає, що особи, які займаються волонтерською діяльністю, зробили цей вибір особисто й добровільно та не потребують для цього законодавчого примусу.
    Студенти виконували такі маніпуляції: внутрішньовенне струминне введення ліків, внутрішньовенне краплинне введення ліків, внутрішньом’язове введення ліків. Також робили різноманітні перев’язки і змогли побувати та допомагати в реанімаційному відділенні.
    Волонтери залишились задоволені роботою і будуть надалі відвідувати ОКЛ, щоб допомагати працівникам лікарні. Це дозволяє здобувачу фахової передвищої освіти отримати досвід професійної діяльності, сформувати професійні якості особистості та відповідальне ставлення до обраної професії.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165