Новини

Тренінг для молодших медичних спеціалістів

     На базі відділення післядипломної освіти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 5 квітня відбувся навчальний тренінг «Участь медичної сестри в проведенні електрокардіографії. Основи розшифрування ЕКГ». У заході взяли участь п'ятнадцять молодших спеціалістів з медичною освітою закладів охорони здоров’я області та студенти 1 «а» групи ІІІ курсу спеціалізації Лікувальна справа.
     З методикою знімання електрокардіограми та підготовкою пацієнта до проведення,  основами аналізу електрокардіограми учасників тренінгу ознайомила викладачка циклової комісії терапевтичних дисциплін Ірина Василівна Вібла – викладачка вищої категорії, викладачка-методистка, лікарка вищої кваліфікаційної категорії.
     Учасники тренінгу працювали у малих групах, відпрацьовували навички знімання електрокардіограми, вчилися визначати ритм та частоту серцевих скорочень, джерело збудження, проводили оцінку функції провідності, аналізували зубці та комплекси ЕКГ під керівництвом завідувачки медичного пункту коледжу Галини Іванівни Федоришин та медичної сестри відділення функціональної і ультразвукової діагностики КНП «Обласна клінічна лікарня» Івано-Франківської обласної ради Олени Дмитрівни Івасюк. Лікарка цього ж відділення Ольга Миколаївна Гричинюк звернула увагу учасників тренінгу на можливі помилки при зніманні ЕКГ, провела характеристику змін на ЕКГ при захворюваннях серця.
     А старша фельдшерка Тисменицького відділення КНП «Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради» Ірина Миронівна Гербуд та фельдшерка Тетяна Володимирівна Медус відпрацювали з учасниками тренінгу навички знімання електрокардіограми в умовах «швидкої», тактику дій медиків у разі діагностування у пацієнта гострого інфаркту міокарда. Ірина Миронівна та Тетяна Володимирівна, як випускники Івано-Франківського медичного фахового коледжу, передали щиру подяку дирекції та педагогічному колективу за високу якість професійної підготовки випускників закладу освіти.
     Всі учасники тренінгу успішно пройшли невелике тестування, провели самооцінку набутих в результаті навчання знань, компетентностей і практичних навичок та отримали сертифікати.
     Організатори та учасники тренінгу висловлюють щиру подяку експертці департаменту охорони здоров’я ОДА, заступниці медичного директора з медсестринства КНП «Обласна клінічна лікарня» Івано-Франківської обласної ради Наталії Степанівні Ружило та медичному директору КНП «Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради» Ігорю Івановичу Бойчуку за сприяння та допомогу в організації і проведенні тренінгу.
     Наступний тренінг для молодших спеціалістів з медичною освітою на базі відділення післядипломної освіти ІФМФК відбудеться 26 квітня на тему «Гігієна рук та засоби індивідуального захисту в роботі молодшого медичного спеціаліста».
     Івано-Франківський медичний фаховий коледж (вул. Гетьмана Мазепи, 165) зареєстрований у ДНП «Центр тестування» при Міністерстві охорони здоров’я України (реєстраційний номер 1316) як ПРОВАЙДЕР безперервного професійного розвитку.

Пресцентр коледжу.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165