Новини

«Веселі старти» до Всесвітнього дня здоров’я

     Два календарні свята припадають на 7 квітня: Благовіщення Пресвятої Богородиці і Всесвітній день здоровя. Цього дня ми молимося Пресвятій Діві Марії про захист від недругів, про допомогу в справах і про міцне здоров’я. А в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) до Всесвітнього дня здоровя спільно з Івано-Франківським міським центром фізичного здоровя населення «Спорт для всіх» провели спортивну акцію «Веселі старти».
     7 квітня 1948 року розпочала свою діяльність Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), яка займається питаннями поліпшення якості життя населення планети, тож таке календарне свято не є випадковим. За визначенням ВООЗ, «здоров’я – це стан повного фізичного, психічного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб». 
     Кому, як не майбутнім медичним працівникам, знати, що стан здоров’я населення визначають чотири основні чинники: спосіб та умови життя (≈50%), екологія довкілля (≈20%), спадковість (≈20%) і рівень медичного обслуговування (≈10%). Саме спосіб життя має найбільший вплив на наше здоров’я. І тут дуже важлива складова – рух, заняття фізкультурою і спортом. З точки зору медицини пояснення просте: при малорухливому способі життя м’язи і кровоносна система не діють, і це провокує розвиток багатьох захворювань. Тому ходьба, біг, плавання, помірна фізична робота – такі заняття можуть значно покращити стан здоров’я, зберегти молодість тіла і духу.
     Дізнатися про переваги здорового способу життя, про олімпійський рух, самим випробувати свої сили і вміння студенти першого і третього курсів спеціалізації Лікувальна справа і Сестринська справа ІФМФК змогли у Всесвітній день здоров’я під час «Веселих стартів», які організували викладачі фізичного виховання та фізичної культури Ярослав Михайлович Демків, Надія Романівна Мацевко, Віталій Володимирович Яценко спільно з заступником директора Івано-Франківського міського центру «Спорт для всіх» Назарієм Павлівим.
     На другій парі відомий прикарпатський стронгмен, багаторазовий рекордсмен України Назарій Павлів розповів студентам про олімпійський рух і Олімпійські ігри, про прикарпатських олімпійців, поділився секретами активного і здорового способу життя, провів своєрідний майстерклас з силових видів спорту, де здобувачі освіти могли спробувати себе у підніманні гирь чи в інших вправах.
     А потім студенти змагалися у п’яти спортивних естафетах. У першій вправлялися із кільцем та гімнастичною палицею, у другій переносили малий м’ячик на тенісній ракетці, у третій будували піраміду з паперових скляночок, четверта естафета – стрибунів і п’ята – естафета з елементами баскетболу. Треба було і спритність проявити, і спортивні здібності. Ще й при цьому всі отримали заряд позитивних емоцій, гарного настрою і спортивного азарту.
     Назарій Павлів нагородив студентів ІФМФК грамотами та медалями від Івано-Франківського міського центру «Спорт для всіх».
     На завершення варто нагадати слова Сократа: «Здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо».
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165