Новини

Волонтерство в ЦМКЛ

     У березні-квітні студенти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) як волонтери, на добровільних засадах працювали в медичних закладах Івано-Франківська.
     Таке волонтерство дозволяє здобувачу фахової передвищої освіти набути досвід професійної діяльності, сформувати у нього професійні якості особистості та відповідальне ставлення до обраної професії.
     Якщо у березні студенти 3 курсу 5 групи за власним бажанням пішли на волонтерство в КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради», у відділення травматології та травматології № 2, та у квітні бригада 3.8.1 проходила виробничу практику в КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради»: з 10 по 16 квітня – в кардіологічному відділенні та з 17 по 23 квітня – в хірургічному.
    За час практики студенти вдосконалювали свої  теоретичні та практичні знання, набиралися досвіду. Виконували такі маніпуляції: внутрішньовенне краплинне та струминне введення ліків, внутрішньом’язове, підшкірне (в ділянці навколо пупка), проба на чутливість до антибіотика, забір крові на різні дослідження, вимірювання пульсу, температури, частоти дихання, тиску та реєстрація результатів в температурний листок, розведення антибіотиків, запис ЕКГ. Були присутні на операціях (видалення зубів, імплантації зубів, зняття пластини в ділянці ноги, накладання швів на рану).
    Побували також на тренінгу, де послухали і  запам’ятали особливості введення внутрішньовенного катетера, побачили новіші та сучасніші  катетери та практикувалися їх ставити. Загалом дізнались багато цікавого.
    Активно спілкувалися з пацієнтами, збирали анамнез, підтримували їх і морально, і фізично.
    В ЦМКЛ працює дуже багато випускників ІФМФК, і це не може не викликати гордості, адже це ще один показник престижності нашого коледжу, в якому здобувають освіту майбутні молодші бакалаври.
    Студенти висловлюють вдячність адміністрації лікарні та персоналу за допомогу та співпрацю, передавання знань та досвіду, можливості навчитися чомусь новому та краще засвоїти старе. Те, що особливо вразило, – це забезпечення лікарні, новітнє обладнання, красивий зовнішній та внутрішній вигляд.
     За словами студентів, вони шкодують, що практика тривала так мало часу (всього два тижні). Усім дуже сподобалося, і вони з радістю залишились би на довше. А  головне, що ніхто не розчарувався у вибраній професії, а, навпаки, ще раз переконалися, що на правильному шляху до оволодіння нею.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165