Новини

Навчальний тренінг щодо методів індивідуального захисту в роботі

      На базі відділення післядипломної освіти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 26 квітня відбувся навчальний тренінг «Гігієна рук та засоби індивідуального захисту в роботі молодшого медичного спеціаліста».
У проведенні заняття взяли участь:
– Ольга Василівна Курилець, помічниця лікаря-епідеміолога відділення інфекційного контролю КНП «Обласна клінічна лікарня» Івано-Франківської обласної ради, викладачка відділення післядипломної освіти коледжу,
– Світлана Михайлівна Климович, викладачка коледжу, сестра медична-координаторка відділу інфекційного контролю КНП «ЦМКЛ ІФ МР».
    Ольга Василівна та Світлана Михайлівна є випускницями Івано-Франківського базового медичного коледжу, правонаступником якого є КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР, а тому завжди з радістю беруть участь у проведенні заходів безперервного професійного розвитку для молодших медичних спеціалістів області, які проводить рідний навчальний заклад.
    Сімнадцять медичних сестер із медичних закладів області, а також студенти 4 курсу 4-б групи активно вивчали організацію роботи медичного персоналу для профілактики катетер-асоційованих інфекцій: профілактику виникнення та поширення вентилятор-асоційованих пневмоній, катетер-асоційованих інфекцій кровообігу, катетер-асоційованих інфекцій сечовидільної системи, інфекцій ділянки хірургічного втручання. Учасники заходу обговорили нові вимоги до репроцесингу ВМП (виробів медичного призначення) та поводження з відходами у ЗОЗ (відповідно до чинних наказів МОЗ України) і відпрацювали практично здійснення контролю якості дотримання вимог до гігієни рук медичним персоналом. Учасники тренінгу пройшли невелике тестування, провели самооцінку набутих в результаті навчання знань, компетентностей і практичних навичок та отримали сертифікати.
    Наступний тренінг для молодших спеціалістів з медичною освітою на базі відділення післядипломної освіти Івано-Франківського медичного фахового коледжу відбудеться 31 травня на тему «Домедична допомога в умовах бойових дій».
    Організатори та учасники тренінгу висловлюють щиру подяку експертці департаменту охорони здоров’я обласної держадміністрації, заступниці медичного директора з медсестринства КНП «Обласна клінічна лікарня» Івано-Франківської обласної ради Наталії Степанівні Ружило за сприяння та допомогу в організації і проведення тренінгів для молодших медичних спеціалістів. 
    На офіційному сайті коледжу продовжується реєстрація на тренінги, які проводитимуться для молодших медичних спеціалістів області в осінньому семестрі 2023 року.

Пресцентр коледжу.

Гігієна рук та засоби індивідуального захисту

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165