Новини

Зустріч з дев’ятикласниками ліцею № 18

В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбувся профорієнтаційний захід для дев’ятикласників Івано-Франківського ліцею № 18. 10 травня у коледжі побувала одна група ліцеїстів, завтра очікується ще одна.

 Такі пізнавально-інформаційні знайомства з найстарішим на Прикарпатті медичним навчальним закладом, який у наступному році відзначатиме 85-річчя з часу створення, вже стали традиційними. З одного боку, є великий інтерес випускників 9-их класів до коледжу, що можна здобути освітньо-професійний ступінь «фаховий молодший бакалавр». З другого боку, коледж зацікавлений, аби на навчання прийшли розумні, сумлінні, вмотивовані випускники шкіл, які хочуть здобути медичний фах.

У коледж прийшли 12 ліцеїстів та вчитель. З ними зустрілися заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук та відповідальний секретар приймальної комісії Альона Миколаївна Валовіна.

Чому варто здобувати фахову передвищу освіту саме в ІФМФК, як організований освітній процес, яка матеріальна база і сучасне обладнання, які можливості проходження практики (в тому числі за кордоном) і майбутнього працевлаштування, яка підтримка талантів і організація дозвілля у закладі освіти – про це розповіла заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук.

А відповідальний секретар приймальної комісії Альона Миколаївна Валовіна детальніше інформувала ліцеїстів про Правила прийому на навчання до Івано-Франківського медичного фахового коледжу в 2023 році, про умови та особливості вступної кампанії-2023. Вона також запросила майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків на День відкритих дверей, який відбудеться у коледжі 28 травня, в очному форматі.

Вже традиційною складовою такого пізнавально-інформаційного заходу стало невелике навчання-тренінг з надання домедичної допомоги від викладача хірургічних дисциплін Володимира Миколайовича Яцківа. У тренажерному кабінеті він розповів про алгоритми дій в надзвичайних ситуаціях, на фантомах і тренажерах продемонстрував деякі прийоми невідкладної допомоги. Допомагали викладачеві студентки ІІІ курсу спеціалізації Лікувальна справа Анастасія Пересипкіна та Віта Круп'як.  Водночас ліцеїсти змогли оцінити технічні засоби і обладнання для оволодіння практичними навиками у коледжі.

Цікавою була також екскурсія в музей історії побутової та медичної техніки. Викладач фізики Олександр Романович Кравець показав експонати музею, завдяки яким можна було прослідкувати еволюцію технічних засобів, і не лише в медицині. Деякі з них ліцеїсти бачили вперше і навіть не могли здогадатися, для чого вони. Водночас були розповіді і про історію Івано-Франківського фахового медичного коледжу, що створювався як фельдшерсько-акушерська школа, потім медичне училище, а зараз коледж.

Завтра в ІФМФК завітає ще одна група дев’ятикласників ліцею № 18.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165