Новини

Робоча нарада для головних медичних сестер про первинну медичну допомогу

 Представники КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) взяли участь в робочій нараді для головних медичних сестер / заступників медичних директорів з медсестринства  закладів охорони здоров’я області, які надають первинну медичну допомогу.

 Така робоча нарада відбулася 18 травня у приміщенні конференц-залу КНП «Обласна клінічна лікарня» Івано-Франківської обласної ради. А оскільки саме цього дня в Україні відзначають цьогоріч День вишиванки, то символічно, що всі учасники зустрічі одягли вишиванку.

За дорученням департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації учасників наради привітали головний спеціаліст з організації первинної медичної допомоги ДОЗ ОДА Юлія Монюк, експертка ДОЗ ОДА, заступниця медичного директора з медсестринства КНП «Обласна клінічна лікарня» ІФОР Наталія Ружило та голова Асоціації сімейних медичних сестер, заступниця медичного директора з медсестринства КНП «Косівська ЦРЛ» Наталія Ліхошерстова.

Під час зустрічі головні та старші медичні сестри «первинки» обговорили важливі питання:

– особливості та порядок утилізації неякісних лікарських засобів та виробів медичного призначення, з яким присутніх ознайомила головна спеціалістка відділу державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів Ольга Шпитальна;

– зміни в законодавстві щодо вимог інфекційного контролю, про які, використовуючи Zoom-зв'язок, повідомила головна спеціалістка з антимікробної резистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоров’я МОЗ України, засновниця інформаційної платформи для медичних сестер «Я – медсестра» Олеся Крилова.

Від КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР у робочій нараді взяли участь методистка відділення післядипломної освіти коледжу Тетяна Кордис та заступниця директора з післядипломної освіти Олександра Воєвода. Олександра Денисівна ознайомила присутніх з основними змінами в системі післядипломної освіти та безперервного професійного розвитку медичних сестер / медичних братів. Учасники зустрічі активно обговорили питання організації післядипломного навчання медичних сестер та особливості планування підвищення кваліфікації молодших спеціалістів з медичною та фармацевтичною освітою на наступний календарний рік. 

Цікавою та змістовною для присутніх була Zoom-презентація медичної сестри і викладачки Львівської медичної академії Олександри Палагіцької «Групи рівних» як інструмент БПР для медичних сестер», де вона поділилась своїми напрацюваннями та досвідом розвитку освіти медичних сестер.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165