Новини

До Дня музеїв екскурсії в музеї

 В один день – три екскурсії в музеї. Так майбутні акушерки КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) долучилися до відзначення Міжнародного для музеїв 18 травня.

Студенти ІІІ курсу 7 групи спеціалізації Акушерська справа разом з керівником групи Олександром Андрійовичем Цибаньовим побували на екскурсії в трьох музеях – в музеї Небесної Сотні, в Івано-Франківському краєзнавчому музеї та в Музеї мистецтв Прикарпаття. Кожна екскурсія по-своєму цікава, адже кожний музей має свої особливості, історію, унікальні експонати. Про все це дізналися студенти та змогли побачити.

Чи не наймолодший музей в Івано-Франківську – музей Небесної Сотні. Відкрили його 11 вересня 2015 року, майже за рік по тому, як закінчились події на Майдані. Жодну річ тут досі не називають артефактом чи експонатом. Лише пам’яттю про Героїв, які загинули під час Революції Гідності. І таких «речей пам’яті» тут понад 800.

Івано-Франківський краєзнавчий музей – найбільший на Прикарпатті за кількістю пам’яток історії, етнографії і культури. Сьогодні його фонди становлять понад 120 тисяч одиниць. Знаходиться в приміщенні ратуші, що є однією з візитівок Івано-Франківська. А от мало хто знає, що відкриття майбутнього краєзнавчого музею відбулося 1 травня 1940 року в будинку по вул. Галицькій, 7 (тепер бібліотека медичного університету).

Музей мистецтв Прикарпаття (з 1980 по 2012 роки – Івано-Франківський обласний художній музей) є скарбницею сакрального, образотворчого і декоративного мистецтва краю. Знаходиться в приміщенні колишнього римо-католицького костелу, що є пам’яткою архітектури національного значення. Музей володіє однією з найкращих колекцій галицького сакрального мистецтва, зокрема творами видатного скульптора періоду бароко Йогана Георга Пінзеля.

До слова, Міжнародний день музеїв світова громадськість відзначає щороку 18 травня. Пам’ятна дата запроваджена рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв у 1977 році. Цей день є приводом для того, щоб привернути увагу громадськості до музейної діяльності й показати, наскільки ця діяльність важлива для суспільства.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165