Новини

Екскурсія в анатомічний музей ІФНМУ

     У травні представники КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) – студенти першого курсу 8 групи спеціалізації Сестринська справа разом з керівницею групи Лесею Михайлівною Мосорин побували на екскурсії в анатомічному музеї Івано-Франківського національного медичного університету.
     Це, напевно, один з наймолодших музеїв Івано-Франківська, відкритий у 2015 році в морфологічному корпусі ІФНМУ на площі Андрея Шептицького. Уже при вході привертає увагу латинський вислів «Hic mortui docent vivos» («Тут мертві навчають живих»). Адже це музей для найдопитливіших, тих, хто прагне підвищити свій рівень знань з анатомії та зрозуміти унікальність та красу людського тіла.
     Музей складається  з чотирьох залів та містить більше тисячі експонатів. Вони є не лише експонатами, а найкращим навчальним матеріалом для студентів.
     Стіни залу анатомічного музею прикрашають репродукції художніх робіт, тематика яких тісно пов’язана з анатомією людини. На думку засновників музею, наявність репродукцій відомих художників дозволить студентам зрозуміти унікальність та красу людського тіла, що повинно також вплинути на їх позитивне ставлення до пацієнтів. Таке поєднання анатомії з мистецтвом робить прикарпатський анатомічний музей винятковим у порівнянні з іншими схожими музеями при медичних закладах освіти.
     Студенти ІФМФК вдячні доценту кафедри анатомії людини Івано-Франківського національного медичного університету Омеляну Михайловичу Юраху за організацію цікавої та пізнавальної  екскурсії. Вона є особливо повчальною для тих, хто вибрав медичний фах і опановує його.
Пресцентр коледжу.
1m

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo