Новини

У День захисту дітей – «Лісова лікарня» для дітей

     Вдруге студенти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) провели в Івано-Франківській міській дитячій поліклініці ігрову «Лісову лікарню» для маленьких пацієнтів. Символічно, що захід відбувся безпосередньо у Міжнародний день захисту дітей, 1 червня.
     Так народжується добра традиція: проведення в СП «Міська дитяча поліклініка» навчання для дітей у формі гри під назвою «Лісова лікарня». Такий захід зробили цікавим, пізнавальним і корисним студенти групи 3-6Б спеціалізації Сестринська справа Івано-Франківського медичного фахового коледжу разом із викладачкою педіатрії Марією Степанівною Пинило.
    У холі міської дитячої поліклініки студенти, вже маючи досвід роботи з маленькими пацієнтами, із задоволенням допомагали малечі полікувати лісових звірят. Імпровізовані кабінети педіатра, стоматолога, лора, травматологата, навіть іграшкова операційна, де маленькі «лікарі» під керівництвом студентів-медиків мали можливість полікувати своїх пацієнтів, – завдяки цьому вони долали страх перед білими халатами. Кожен, хто успішно полікував ведмедика, зайчика, їжачка чи іншого лісового мешканця, якого собі обрав, отримав сертифікат про те, що успішно справився з завданням та більше не боїться лікарів.
     Дітям подобалося все: одягнути маску і халат, послухати фонендоскопом ляльку чи зайчика, зробити іграшці укол, постукати молоточком по коліні старшої дівчини – і відчути себе педіатром чи стоматологом, хірургом чи невропатологом (навіть якщо вони цих назв спеціальностей не розуміють, бо все це для них входить в одне слово «лікарка»).
    Водночас такі заходи виховують у дітей співчуття до недужих та бажання допомогти, а для майбутніх медичних фахівців це добра школа спілкування з маленькими пацієнтами.
     Адміністрація та викладачі ІФМФК активно підтримують подібні заходи. Оскільки здобувачі освіти не тільки займаються теоретично, а й, маючи можливість працювати на різних клінічних базах, спілкуються з пацієнтами, опановують практичні навички в кабінетах прийому лікарів, маніпуляційних та кабінетах профілактичних щеплень. Також активно займаються санітарно-просвітньою роботою. Саме в такій ігровій формі доносять діткам про важливість дотримання здорового способу життя, правильного харчування, дотримання заходів особистої гігієни, а також про важливість проведення профілактичних щеплень.
     Колектив медпрацівників СП «МДП» у соцмережах висловив вдячність представникам ІФМФК за «Лісову лікарню» для дітей. А в коледжі запевняють, що вона буде працювати і надалі, щоб усі охочі малюки мали можливість спробувати себе у ролі лікарів.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165