Новини

Крок М та ЄДКІ на спеціалізації Сестринська справа

    На випускному курсі КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) особливо відповідальний час: складання ліцензійного іспиту Крок М та єдиного комплексного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). Першими писали здобувачі освіти спеціалізації Сестринська справа – 7 червня, а 8 червня складатимуть випускники спеціалізації Лікувальна справа.
    Через московсько-українську війну в минулому році для студентів медичних закладів вищої і передвищої освіти Крок М був відмінений. Ще 11 січня 2022-го студенти випускного курсу спеціалізації Акушерська справа ІФМФК складали ліцензійний іспит Крок М (до речі, єдині в області), а 24 лютого 2022-го почалося повномасштабне вторгнення росії в Україну. А в цьому році теж 11 січня (таке співпадіння) майбутні акушерки (перші, і теж єдині в області) писали вже єдиний комплексний кваліфікаційний іспит.
    В цьому році ухвалене рішення про проведення Кроку М та ЄДКІ, хоча це неоднозначно сприймається в умовах воєнного стану, особливо в прифронтових регіонах чи при ракетних тривогах. Проведення такої підсумкової атестації мотивується тим, що це важливий етап перед випускними державними екзаменами, який має засвідчити рівень теоретичної підготовки випускників.
    Серед випускників 2023 року ІФМФК є такі, що здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст» (і це вже  останній випуск молодших спеціалістів), та здобувачі освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр».  Саме для фахових молодших бакалаврів підсумкова атестація проводиться у формі єдиного комплексного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ).
    Попередньо в ІФМФК проходили консультативні заняття з підготовки до Кроку М та ЄДКІ.
    Самі іспити відбулися 7 червня одночасно у всіх випускних групах спеціалізації Сестринська справа – у актовій залі, в аудиторіях 0-0 та 0-4 на нульовому поверсі.
     Проходили вони за участю шести прокторів та двох представників поліції з металошукачами. Перед початком проведено інструктаж. Здавали іспити студенти без традиційних білих халатів. Здійснювалося відеоспостереження та відеозапис.
    На написання Кроку М та ЄДКІ було відведено 2,5 години, під час яких треба було відповісти на 150 питань. Насправді час іспитів розтягнувся, бо під час повітряної тривоги довелося робити перерву тим, хто писав в актовій залі.
    Зазначимо, що студенти ІФМФК традиційно на ліцензійному іспиті Крок М показували результати, вищі за загальноукраїнські показники. Сподіваємось, ця добра традиція буде продовжена.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165