Новини

ІФМФК відвідав колишній випускник, ексміністр охорони здоров’я Василь Князевич

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) побував голова Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», міністр охорони здоровя України у 2007-2010 рр., випускник Івано-Франківського медичного училища Василь Князевич.
     8 червня в каплиці Духовної семінарії Івано-Франківської архієпархії УГКЦ відбувся культурно-благодійний захід «Під покровом Святого Пантелеймона», під час якого було оголошено підсумки відбору в області претендентів на відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» 2022-2023 років і пошановано медичних працівників – військових медиків та волонтерів, які і на фронті, і в тилу роблять вагомий внесок у нашу Перемогу. На духовний захід з Києва приїхав лікар, громадсько-політичний діяч, голова Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» Василь Князевич.
     А після його закінчення Василь Михайлович відвідав Івано-Франківський медичний фаховий коледж, адже у 1971-1975 роках він навчався тоді ще в медичному училищі, звідси розпочинався його шлях в медицину. І хоча в час його навчання училище знаходилося ще на вул. Галицькій, однаково заклад освіти сприймається як Alma mater.
     Під час зустрічі з директором ІФМФК Володимиром Васильовичем Стасюком, теж випускником Івано-Франківського медичного училища, але на чотири роки швидше, говорили про значення навчального закладу загалом у становленні медичних фахівців та їх обох особисто. До речі, у роки становлення незалежності України вони майже одночасно очолювали обласні управління охорони здоров’я: Стасюк – Івано-Франківське, Князевич – Тернопільське.
     Володимир Васильович Стасюк подарував гостеві копії з архіву училища: заяви абітурієнта Василя Князевича, написаної рукою восьмикласника з с. Терновиця, характеристики, виписки з екзаменаційного листа вступника та книгу «Праця як молитва. 30 постатей випускників Івано-Франківського медичного фахового коледжу».
     А потім була екскурсія сучасним коледжем: аудиторії, навчальні кабінети, бібліотека, гуртожиток, укриття, їдальня. Схвальні відгуки чулися неодноразово: від території, що нагадує квітучий парк, до спортивного залу і тренажерного майданчика, до гуртожитку і до аудиторій на нульовому поверсі, які водночас обладнані як укриття.
     І скрізь Василь Михайлович Князевич спілкувався зі студентами. В гуртожитку розпитував про умови проживання, на занятті з психологом цікавився, як підтримують один одного у час війни і справляються зі стресами, під час години спілкування в одній з груп запитував, чи часто спілкуються з батьками і яким бачать своє майбутнє. Студенти охоче йшли на спілкування з колишнім міністром охорони здоров’я. Адже його досягнення у житті і професії сприймаються і як заслуга навчального закладу, де він розпочинав свій професійний шлях.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165