Новини

На третьому курсі відбулася студентська науково-теоретична конференція

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 9 червня відбулася вже третя студентська науково-теоретична конференція дослідницько-пошукових та інформаційних робіт, присвячена Дню науки. На цей раз – для здобувачів освіти третього курсу спеціалізації Сестринська справа і Лікувальна справа.
    Третьокурсники прийняли естафету від другокурсників. За кількістю доповідей ця конференція була найчисельнішою. На ній переважали студентські роботи професійно-медичного спрямування.
    Відкрили конференцію дві доповіді, які стосувалися поширеного захворювання – цукрового діабету. Інформаційно-пошукову роботу на тему  «Синдром неспокійних ніг пацієнтів з діабетичною полінейропатією» підготували студенти 1 групи Василь Думнич  та Карина Андрейко, керівниця Ірина Володимирівна Мочкодан. А Юлія Шемерлюк (8 група) розповіла про результати дослідницько-пошукової роботи «Стрес, як предиктор виникнення цукрового діабету у підлітків», керівниця Олеся Василівна Сухоручко.
     Ще дві інформаційні роботи стосувалися освітньої компоненти «Акушерство і гінекологія». Студентка 5 групи Ксенія Ципалєва доповіла на тему «Методи контрацепції» (керівниця Юлія Олександрівна Мелень), а здобувачі освіти з 1 групи Владислав Гудь і Ангеліна Долинська підготували доповідь на тему «Штучна матка» – утопія чи шанс на спасіння» (керівниця Лідія Яремівна Скорупська).
     Актуальною з огляду на московсько-українську війну та пов’язані з нею стреси, тривоги, хвилювання була інформаційна робота «Вплив війни на психоемоційний стан  здобувачів освіти», з якою виступили студентки 2 групи Юлія Гель та Богдана Гринюк, керівниці Христина Василівна Бенько та Наталія Валентинівна Хван.
    Своєрідним продовженням теми, як боротися зі стресом і дотримуватися здорового способу життя, стала наступна інформаційна робота «1000 кроків щодня. Яка користь?», яку підготували Марина Мороз і Софія Бойко з 5 групи, керівниця Олеся Іванівна Гафійчук.
    З інформаційною роботою на тему «Забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків» виступила студентка 8 групи Богданна Свирид, керівниці Леся Михайлівна Мосорин та Галина Василівна Басараб.
    І знову професійно-орієнтована тематика. Інформаційну роботу «Грижі. Сучасні матеріали для пластики» підготувала студентка 5 групи Віта Круп’як під керівництвом Василя Миколайовича Василюка.
    Завершить цикл студентських науково-теоретичних конференцій дослідницько-пошукових та інформаційних робіт в ІФМФК конференція на випускному курсі.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165