Новини

Продовжується державна атестація випускників спеціалізації Сестринська справа

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 20 червня продовжується державна атестація у здобувачів освіти зіспеціальності 223 Медсестринство ОПП Сестринська справа. Державні іспити уже склали студенти груп 3, 4 і 6.

     Протягом цього тижня щодня державні іспити складають по дві групи четвертого курсу спеціалізації Сестринська справа – відповідно державні екзамени проходять у дві зміни.

     Підсумкова атестація складається з двох етапів: тестового іспиту (Крок М. Сестринська справа – для молодших спеціалістів та апробаційний ЄДКІ Медсестринство – для фахових молодших бакалаврів) та практичного іспиту з освітніх компонент «Медсестринство у внутрішній медицині», «Медсестринство в педіатрії», «Медсестринство в хірургії». Здобувачі освіти виконують комплексні завдання з використанням практичних навичок і вмінь. Вони визначають стан пацієнтів, наявні та потенційні проблеми, виставляють медсестринський діагноз, складають план медсестринських втручань, виконують практичні навички. Особлива увага приділяється наданню долікарської допомоги в мирний та воєнний час і при надзвичайних ситуаціях.

     Державна атестація випускників проходить в діловій, спокійній, доброзичливій атмосфері, з використанням фантомів і муляжів.

     Як відзначають члени екзаменаційної комісії, здобувачі освіти показують високий рівень фахових компетентностей відповідно до освітньо-професійної програми. Це при тому, що на їхню долю випало навчання в непростих умовах: два роки пандемії COVID-19, а з 24 лютого 2022-го – московсько-українська війна, у зв’язку з чим освітній процес значною мірою проходив у дистанційному і змішаному форматі, з обмеженими можливостями практичних занять у закладах охорони здоров’я. Але адміністрація ІФМФК забезпечила в останньому, весняному семестрі навчання студентів випускного курсу виключно в очному форматі.

     Очолює екзаменаційну комісію заступниця медичного директора КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради», експерт департаменту охорони здоров’я обласної держадміністрації з питань медсестринства Наталія Степанівна Ружило.

     З 23 червня розпочнеться підсумкова атестація у здобувачів освіти зі спеціальності 223 Медсестринство ОПП Лікувальна справа.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165