Новини

Завершилася державна атестація випускників

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 26 червня завершилася державна атестація здобувачів освіти зі спеціальності 223 Медсестринство ОПП Сестринська справа та ОПП Лікувальна справа.
     Останніми державні іспити здавали майбутні фельдшери групи IV-1. Як і в попередні дні, здобувачі освіти показали високий рівень теоретичної підготовки та практичних вмінь, не дивлячись на те, що в останні роки через пандемію COVID-19, а з 24 лютого 2022-го – московсько-українську війну значною мірою їм довелося вчитися в дистанційному і змішаному форматі. Практичний іспит складався з п’яти компонент – медсестринство в терапії, в хірургії, в педіатрії, в акушерстві і в гінекології. Екзаменаційні задачі передбачали виставлення медсестринського діагнозу, складання плану лікування і плану обстеження, надання невідкладної допомоги, виконання медсестринських маніпуляцій.  Особлива увага приділялася наданню долікарської допомоги в мирний та воєнний час і при надзвичайних ситуаціях.
     Державна атестація проходила у діловій, спокійній, доброзичливій обстановці.
     Екзаменаційну комісію на спеціалізації Лікувальна справа очолював генеральний директор КНП «Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Мирон Федорович Матейко, на спеціалізації Сестринська справа – заступниця медичного директора КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради», експерт департаменту охорони здоров’я обласної держадміністрації з питань медсестринства Наталія Степанівна Ружило. Заступником голови ЕК і у майбутніх медсестер, і у майбутніх фельдшерів був директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк, а секретарем ЕК – завідувачка відділення Олеся Василівна Сухоручко. Цікава деталь: голови екзаменаційних комісій і заступник голови ЕК – колишні випускники Івано-Франківського медичного училища, правонаступником якого є Івано-Франківський медичних фаховий коледж, один з найавторитетніших закладів фахової передвищої освіти в Україні.
     Першим етапом підсумкової атестації був тестовий іспит Крок М. (для молодших спеціалістів) та апробаційний ЄДКІ Медсестринство (для фахових молодших бакалаврів). Іспит складався з 150 тестових завдань. В цьому році кількість здобувачів, що складали Крок М. Сестринська справа, становила 141, а ЄДКІ – 25 здобувачів освіти. На спеціалізації Лікувальна справа 54 випускники складали Крок М.
     Оцінка за державні іспити виводилася з оцінок за комплексний кваліфікаційний екзамен та результатів ліцензійних іспитів Крок М. ЄДКІ був апробаційний, тож на оцінку не впливав.
     На момент початку державних іспитів у майбутніх медсестер результатів першої компоненти підсумкової атестації – Кроку М ще не було. Але згодом вони надійшли з Центру тестування. І, за словами директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка, «результатами дуже задоволені, вони підтвердили високий рівень знань здобувачів освіти, що є заслугою і викладачів, і студентів».
     На спеціалізації Сестринська справа показник 86,9% при загальнодержавному 73,3%, на спеціалізації Лікувальна справа результат 89,2% при національному 73,4%. І хоча ІФМФК традиційно показує результати Кроку М на 5-15% вищі за показники загалом по Україні, останній показник у майбутніх фельдшерів дуже вагомий, різниця майже у 16%. Додамо, що прохідний бал для кожного студента – 58%.
     А троє студентів спеціалізації Сестринська справа здали Крок М на 100% (за аналогією ЗНО – це як 200 балів). Тобто всі субтести – а це з одинадцяти дисциплін – вони написали правильно.
     Дуже добре склали здобувачі освіти ІФМФК і пробний ЄДКІ (єдиний комплексний кваліфікаційний іспит): результат 93,5% є дуже високим.
     30 червня в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі відбудеться організоване вручення дипломів цьогорічним випускникам – майбутнім медсестрам/медбратам і майбутнім фельдшерам.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165