Новини

Вступні випробування для дев’ятикласників: день сьомий

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) тривають вступні випробування для осіб, які в цьому році вступають на навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра за регіональним замовленням на основі базової середньої освіти (9 класів). Майбутні студенти не лише демонструють свої знання української мови, а й мають можливість познайомитися один з одним та дізнатися більше про історію коледжу.
    Вступні випробування в ІФМФК цьогоріч проводяться тільки в очному форматі. Групи формувалися у міру надходжень від абітурієнтів заяв і документів. Зовсім мало вступників, хто не з’явився на співбесіду – причини можуть бути різні. Якщо ж попередньо були прохання від тих, кому здалеку потрібно добиратися на Івано-Франківщину, щодо дати співбесіди, то це враховувалося і узгоджувалося з приймальною комісією.
     Бо загалом серед цьогорічних вступників не лише представники Прикарпаття і сусідніх областей, а й з усієї України, в тому числі внутрішньо переміщені особи, особи з зони активних бойових дій, з тимчасово окупованих територій. Всі вони вступають з свідоцтвами державного зразка.
     Серед цьогорічних абітурієнтів є діти учасників бойових дій, діти, батьки яких воюють в ЗСУ, є і такі, чиї батьки загинули в московсько-українській війні. Ми всі вдячні тим, хто захищає Україну і її мирне майбутнє, хто наближає Перемогу.
     Спеціальні умови участі в конкурсному відборі та зарахування на навчання за регіональним замовленням передбачені у 2023 році для дітей загиблих, внутрішньо переміщених осіб, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт, осіб з інвалідністю (детальніший перелік – у Правилах прийому, вміщених на сайті ІФМФК).
     Порівняно з попередніми роками, серед абітурієнтів значно більше юнаків, причому на обидві спеціалізації – і Лікувальна справа, і Сестринська справа.
     Ще на етапі вступних випробувань абітурієнти мають змогу перезнайомитися, згуртуватися. Бо поки чекають своєї черги на співбесіду (згідно з жеребкуванням), можуть поспілкуватися. Для такого чекання відведена аудиторія, в якій знаходиться музей історії побутової та медичної техніки. Льодяники (солодке для мозку), спілкування з ровесниками та численні експонати музею дозволяють дещо відволіктися від вступних хвилювань. Тим більше, що більшість експонатів молодим людям незнайомі, їм навіть важко здогадатись що це і для чого – настільки швидким є науково-технічний прогрес. До речі, музей було відкрито у рамках святкування 75-річчя створення ІФМФК, а в наступному 2024 році найстарший на Прикарпатті медичний освітній заклад відзначатиме уже 85-річчя.
     При надходженні документів від вступників аналізувалися мотиваційні листи, які подавали всі абітурієнти, незалежно від форми навчання – контрактної чи за регіональним замовленням. В них юнаки і дівчата писали не лише про те, чому хочуть опановувати медичний фах, а й про свої захоплення, досягнення, мрії. Приміром, є переможці предметних олімпіад, творчих конкурсів, спортивних турнірів, є учасниця міжнародного танцювального конкурсу. Під час співбесіди з української мови вони теж розповідали про свої уподобання і здобутки.
     А під час навчання в ІФМФК студенти мають змогу розвивати свої таланти і в художній самодіяльності, і у спорті, і в пошуковій роботі. У коледжі чекають мудрих, ерудованих, різносторонньо розвинутих молодих людей.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165