Новини

Вступні випробування для дев’ятикласників: день восьмий

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) підходять до завершення вступні випробування для осіб, які в цьому році вступають на навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра за регіональним замовленням на основі базової середньої освіти (9 класів). Залишається все менше груп вступників на співбесіду з української мови – завтра останній день.
     Цьогорічним вступникам непросто – це розуміють всі. В останні роки у школі їм довелося вчитися в дистанційному форматі через COVID-19, а з 24 лютого 2024 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії в Україну, війна – з сиренами повітряної тривоги, виключенням світла, зникненням зв’язку, хвилюваннями за рідних і знайомих на фронті – не могла не вплинути на навчання. Особливо тих, хто жив у зоні активних бойових дій чи на тимчасово окупованій території, хто змушений був покинути свої домівки і стати внутрішньо переміщеною особою. Серед вступників до ІФМФК є і такі.
     Тому традиційні вступні екзамени і тести було замінено на співбесіду з української мови. Вибір предмету для вступного випробування з огляду на складності навчання в умовах воєнного стану та значення знання рідної мови є зрозумілим – мова теж важливий фронт перемоги.
     Відповідно до дрібниць продумані умови, аби співбесіда проходила безпечно, комфортно, доброзичливо. Екзаменатори відзначають непогані знання вступників.
     Результат співбесіди є конкурсним балом вступника для участі в конкурсі на місця регіонального замовлення.
     При однакових конкурсних балах для впорядкування рейтингового списку вступників, які на основі базової середньої освіти претендують на участь у конкурсі на місця регіонального замовлення, враховуватимуться результати розгляду мотиваційних листів. Подання мотиваційного листа в електронному вигляді було обов’язковою умовою для кожного абітурієнта. Якщо вступник подавав документи на різні освітньо-професійні програми (спеціалізації), то і мотиваційні листи – два. Додамо, що за мотиваційні листи бали не виставляються.
      А для формування рейтингового списку вступників, які претендують виключно на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб, достатньо було лише мотиваційних листів. Втім, таких абітурієнтів було небагато, бо варто спочатку спробувати свої сили у конкурсі на місця регіонального замовлення.
      Поки вступники на основі базової середньої освіти (після 9 класу) проходять співбесіду з української мови, продовжується прийом заяв і документів від вступників на основі повної середньої освіти (після 11 класу). Триватиме він до 18.00 9 серпня. На 16.00 21 липня надійшло 65 заяв.
      Одинадцятикласники можуть вступати за конкурсом мотиваційних листів лише на місця контрактного навчання на спеціалізації Акушерська справа, Лікувальна справа, Сестринська справа – до 30, 10 та 20 осіб відповідно.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165