Новини

Навчальний вебінар від німецьких інструкторів

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 30 серпня відбувся навчальний вебінар за участі німецьких інструкторів фірми Laerdal по роботі манекена Resusci Anne Simulator.

     Такий реанімаційний тренажер-симулятор ІФМФК отримав в подарунок від Klinikum Ernst von Bergmann gGmbH з Потсдама (Німеччина), його передав у червні регіональний представник громадської організації «ПрофШанс» Богдан Габльовський.

     Унікальне навчальне обладнання (третє такого рівня в Україні і єдине в області) встановлене в тренажерному кабінеті ІФМФК і використовуватиметься для відпрацьовування здобувачами освіти навичок невідкладної допомоги, а також проведення тренінгів для слухачів відділення післядипломної освіти коледжу.

     Наразі німецькі фахівці провели чотиригодинне навчання для викладачів клінічних дисциплін. Це дозволить якісніше та практично показовіше ознайомити студентів з клінічними особливостями певних патологій. А також відпрацьовувати практичні навички невідкладної допомоги, параметри роботи ССС (пульс, тиск, тони серця, серцеві шуми, ЕКГ і т. д.), дихальної системи (частота, ритм, глибина дихальних рухів і т. д.).

     Всі маніпуляції та симуляційні сценарії відбуваються безпосередньо під контролем викладача через дистанційне управління, а також є змога робити аналіз діяльності по звіту з коментарями.

     Такі сучасні технологічні манекени дозволять підвищити якість допомоги та професійної майстерності майбутніх медичних працівників.

     Додамо, що вже багато років Івано-Франківський медичний фаховий коледж співпрацює з «ПрофШансом» у рамках програми «Атестація фахівців сестринської справи в академічних клініках Німеччини», завдяки якій медичні сестри мають змогу проходити стажування і працювати за фахом у клініках Потсдама, Саксонії, Ганновера, Мекленбурга, Брандербурга. Одна з цих клінік – госпіталь Ernst von Bergmann з Потсдама і передала таке цінне для ІФМФК навчальне обладнання.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165