Новини

Не залишити поза увагою жодного студента: зустріч керівників груп

     Напередодні нового навчального року вКЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулося засіданняметодичного обєднання класних керівників та керівників груп за участю представників адміністрації ІФМФК, завідувачів відділень, психолога. Як забезпечити освітній процес і режим навчання в умовах війни, як психологічно підтримувати студентів, як налагодити співпрацю викладачів, студентів, батьків – про це йшлося під час наради.
      Колись куратори, а тепер на першому і другому курсі – класні керівники груп, на третьому – керівники груп, на четвертому, випускному курсі – студентське самоврядування. В умовах московсько-російської війни така опіка і співпраця набуває особливого значення не лише щодо забезпечення освітнього процесу, а й задля психологічної підтримки студентів. Як наголосила заступниця директора з виховної роботи Наталія  Валеріївна Мальованчук, «повинні не залишити поза увагою жодного студента» і «не поодинці, а лише разом, спільно можемо досягти позитивного результату».
     З керівниками груп зустрівся директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк. Він особливу увагу зосередив на адаптації першокурсників. Лейтмотивом виступу була думка: «Керівник групи повинен бути особистістю, на яку студент рівняється, яка позитивно впливає на нього, яку через роки пам’ятатимуть».
     Сьогоднішнім студентам доводиться вчитися у складних умовах війни, з постійним «відчуттям війни», яка забирає у них дитинство. Вони ще діти, вразливі і чутливі, тому потребують уваги і підтримки дорослих. Практична психологиня коледжу Яніна Анатоліївна Івко дала практичні поради, як діяти при панічній атаці у студента, як зменшити відчуття тривожності і страху, як «допомогти жити зараз і з вірою у майбутнє». Керівники груп повинні не випускати з поля зору психоемоційний стан студентів, при потребі спільно з психологом надати допомогу тим, хто її потребуватиме.
     Під час зустрічі представники адміністрації коледжу наголосили, що керівники груп повинні цікавитися умовами проживання студентів, підтримувати контакти з ними (телефон, вайбер) та їхніми батьками. Важливо першокурсникам розповісти, а старшокурсникам нагадати про алгоритм дій при повітряних тривогах. А завідувачі відділень звертали увагу на пропуски занять (знати причини відсутності), їх відпрацювання, спізнення – керівники груп повинні все це контролювати.
     На завершення наради залишилися класні керівники груп першого курсу, щоб обговорити підготовку до посвяти в студенти, яка в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі відбудеться 3 вересня. Тоді ж відбудуться перші години спілкування зі студентами у групах, а також години спілкування директора з батьками.
Пресцентр коледжу.
IMG 8688

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165