Новини

Директор ІФМФК зустрівся з мешканцями гуртожитку

     У перші дні осіннього семестру в гуртожитку КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулася година спілкування директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка та заступниці директора з виховної роботи Наталії Валеріївни Мальованчук з мешканцями гуртожитку. Такі зустрічі вже є традиційними.
     Насамперед важливо зазначити, що функціонування гуртожитку повертається до звичного доковідного та довоєнного формату. Якщо під час карантину через коронавірус і в перший рік московсько-української війни при змішаному навчанні гуртожиток працював за принципом готелю – поселяли тих, хто приїжджав на очне навчання, то тепер спальні місця закріплені за конкретними студентами. Рішення про поселення приймала спеціально створена комісія, при цьому враховували пільги соціально незахищених категорій студентів. Для старшокурсників враховувалася також успішність і поведінка.
     Студентський гуртожиток ІФМФК на 90 місць – це сучасна, зручна, світла, добре обладнана будівля.  До речі, у вересні виповнюється сім років, як його було відкрито. І побудований він власними силами, без жодної гривні із загального фонду бюджету (з понад 700 коледжів в Україні це єдиний такий приклад будівництва гуртожитку). А до того були або кімнати в пристосованих приміщеннях, або орендовані в інших гуртожитках, та і місць було небагато.
     Сьогодні в коледжному гуртожитку створені всі необхідні умови для проживання, навчання та відпочинку здобувачів освіти. Блочна система, окремі спальні кімнати, кухні-їдальні з електродуховкою, холодильниками, бактерицидними рециркуляторами, теплою водою, душові – все це забезпечує сучасні комфортні умови для проживання.  Є навчальні кімнати для самопідготовки здобувачів освіти з доступом до мережі інтернет, виділені додаткові аудиторії в укритті. Тут можуть перебувати мешканці гуртожитку і під час повітряних тривог – від гуртожитку до укриття 10-15 метрів.
     На зустрічі з представниками дирекції коледжу йшла мова про те, що важливо дотримуватися вимог проживання в гуртожитку, чистоти і порядку, дбайливо ставитися до майна. «Цінувати і берегти», – як наголосив, спілкуючись зі студентами, директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк. Він розповів про правила поведінки в гуртожитку і в коледжі, особливу увагу звернув на умови проживання під час воєнного стану, алгоритм дій при повітряній тривозі. Особливо важлива така інформація для першокурсників. Їм варто також знати, що важливою умовою проживання здобувачів освіти в гуртожитку є позитивна динаміка успіхів у навчанні. Бо це не просто «місце перебування-спання», а територія для навчання, відновлення сил для цього ж навчання. Територія без російської мови, без куріння, без порушень порядку, з дотриманням правил співпроживання.
     Як наголосила заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, треба спільними зусиллями створити сприятливий мікроклімат у такому студентському середовищі, щоб було комфортно вчитися і проживати в гуртожитку. А в умовах московсько-української війни важливо дбати про безпеку здобувачів освіти і їх психологічну підтримку.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165