Новини

Студентському гуртожитку – сім років

     Виповнилося сім років, як в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) було відкрито свій студентський гуртожиток загальною площею майже 1000 квадратних метрів. Це особлива гордість освітнього закладу – сучасний, комфортний, де мешканці забезпечені усім, з чудовими умовами для проживання і навчання безпосередньо на території коледжу. Тут можуть проживати близько ста здобувачів освіти.
      Довгий час в ІФМФК свого гуртожитку не було, доводилося орендувати місця в гуртожитках інших закладів (звісно, «у приймах» місць не багато), потім облаштували «пансіонат» на 30 місць на нульовому поверсі. Тож відкриття дев’ятиповерхового приміщення прямо на території коледжу 21 вересня 2016 року, на свято Різдва Пресвятої Богородиці, було особливою подією. Студентський гуртожиток став чи не останнім з капітальних вкладень ІФМФК після спортзалу, поля зі штучним покриттям, майданчика з антивандальними тренажерами.
      Історія будівництва гуртожитку починалася ще у 2007 році, коли директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк був депутатом Івано-Франківської міської ради. Тоді вдалося домовитися про спорудження гуртожитку на основі договору між адміністрацією коледжу, міською владою і забудівником. З державних коштів не це не було використано ні копійки. І наразі це чи не це єдиний такий приклад будівництва гуртожитку серед 700 коледжів в Україні.
     «Нам передали стіни, електропроводка була розведена, були вікна як шиби і вхідні двері, – згадує Володимир Васильович. – Це був «сирець» ще більший ніж той, що передають мешканцям, які заселяють квартири. Навіть плити перекриття нам довелося заливати стяжкою. Все решту – від підлоги до побілки стін, каналізація, проведення води, опалення (своя дахова паливна) і до придбання обладнання (сантехніка, меблі, ліжка) довелося робити самим».
     Зате тепер в гуртожитку продумано все до дрібниць і в плані комфорту та зручності, і побутових умов, і безпеки проживання та умов для навчання. Блочна система, де є кухня і дві спальні кімнати, лоджія. На блок – два-три холодильники, електроплита, бойлер, мікрохвильова піч, навіть ортопедичні матраци у спальнях, жалюзі на вікнах. Постійно є тепла вода.
     Для безпеки – централізована протипожежна сигналізація, вогнегасники у блоках, сучасний ліфт OTIS, відеоспостереження, закрита територія під охороною. На нульовому поверсі коледжу, за 10 метрів від гуртожитку, оснащене укриття на випадок повітряних тривог. У навчальні кімнати проведений інтернет. А поряд з гуртожитком – спортивний зал і тренажерний майданчик.
     Тепер зрозуміло, чому цей гуртожиток – особлива гордість коледжу?
     До початку нового навчального року гуртожиток як новий – все прибрано, де треба – побілено-підремонтовано, щороку якісь нові придбання. В цьому році – шторки для душу, вологонепроникні наматрацники, додатковий холодильник, електроплити чи електрочайники.
     Студентів (а насамперед їхніх батьків) ніщо не обходить – вселяйтеся. Але бережіть, дотримуйтесь правил проживання в гуртожитку.
Пресцентр коледжу.
 
 
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165