Новини

Зустріч з представниками ювенальної поліції

     Першокурсники КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165), які проживають в гуртожитку, зустрілися з представниками ювенальної поліції. Йшлося насамперед про права, обовязки і відповідальність за правопорушення. Основна ж мета таких зустрічей зі здобувачами освіти – профілактична.
     «Такі виховні заходи в коледжі вже традиційні, – зазначає заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук. – Були у нас представники патрульної поліції, кіберполіції, а тепер – з відділу ювенальної превенції головного управління національної поліції в області, який очолює Алла Володимирівна Бойчук. Кожна така зустріч – це розмова зі студентами про важливі проблеми з акцентом на профілактиці правопорушень».
     Наразі на захід прийшли студенти нового набору, які розпочинають навчання і більшість з яких неповнолітні. Представники ВЮП УПД ГУНП Івано-Франківської області – старший інспектор, майор поліції Вадим Вікторович Василецький та інспектор, старший лейтенант поліції Олег Андрійович Воробчак розповіли про роботу ювенальної превенції, нагадали за правопорушення, які можуть скоювати студенти. Зокрема, закцентували увагу на крадіжках, на прогулюванні занять та зникнення з місця проживання: за це теж слід нести відповідальність. Ілюструючи розповідь прикладами з практичного досвіду роботи, зосередили увагу на недопущенні вживання наркотичних засобів, алкогольних напоїв, що є однією з вагомих причин скоєння неповнолітніми адміністративних і кримінальних правопорушень.
     В умовах воєнного стану, як наголосили, необхідно дотримуватися комендантської години. За такі порушення неповнолітніми відповідальність несуть батьки.
     Особливу увагу звертали на захист законних прав та інтересів дітей, попередження правопорушень щодо дітей і на роботу з дітьми, які переступили рамки закону.
     Першокурсники могли поставити свої запитання.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165