Новини

Навчання медсестер/медбратів хірургічних відділень і дитячого стаціонару

     «Навчаємось максимально в очному форматі» – так зараз відбувається освітній процес на циклах спеціалізації за фахом та тематичного удосконалення, що проводяться на відділенні післядипломної освіти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) в осінньому семестрі. 28 вересня на базі ІФМФК навчались слухачі груп ТУ «Сестра медична/брат медичний хірургічних відділень та кабінетів» та «Сестра медична/брат медичний дитячого стаціонару».   
     Директор коледжу Володимир Васильович Стасюк зупинився на деяких важливих аспектах санітарно-освітньої роботи, класичних визначеннях здоров’я, класифікації Роббінса, духовній складовій здоров’я.
     Заступниця директора з післядипломної роботи Олександра Денисівна Воєвода ознайомила слухачів з матеріально-технічною базою коледжу, особливостями проведення на відділенні циклів спеціалізації та тематичного удосконалення відповідно до наказу МОЗ України від 10.11.2022 року «Про подальше удосконалення системи післядипломної освіти та безперервного професійного розвитку фахівців з фаховою передвищою, початковим рівнем вищої медичної і фармацевтичної освіти».
     А голова циклової комісії хірургічних дисциплін Володимир Миколайович Яцків провів з слухачами практичне заняття – відпрацювання на реанімаційному тренажері-симуляторі, який коледж отримав у подарунок від Klinikum Ernst von Bergmann gGmbH з Потсдама (Німеччина), практичних навичок невідкладної допомоги, оцінки параметрів роботи дихальної системи, серцево-судинної системи (пульс, тиск, тони серця, серцеві шуми, ЕКГ), користування автоматичним зовнішнім дефібрилятором (АЗД), проведення внутрішньокісткової канюляції за допомогою набору для внітрішньокісткового доступу. Це унікальне навчальне обладнання, третє такого рівня в Україні і єдине в області, воно дозволяє підвищити якість допомоги та професійної майстерності медсестер/медбратів.
Пресцентр коледжу.

     

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165