Новини

Виховна година в гуртожитку

  В гуртожитку КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулася виховна година, під час якої зі здобувачами освіти спілкувалися директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк, заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук та практична психологиня коледжу Яніна Анатоліївна Івко. Умовна тема зустрічі – «Ввічлива вимогливість і настирлива допомога».

    Логічним продовженням директорської години спілкування з мешканцями гуртожитку на початку вересня стала виховна година за участю заступниці директора з виховної роботи та практичною психологинею, що відбулася 28 вересня. В ній теж взяв участь директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк.

    Насамперед мета такої зустрічі – нагадати здобувачам освіти про відповідальність і вимогливість, взаємоповагу і співпрацю, спільне вирішення проблем.

    Саме з цього розпочала свій виступ на зборах заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук. Вона закцентувала увагу на дотриманні правил проживання і внутрішнього розпорядку в гуртожитку, вимог законів України і Конституції щодо поваги до гідності один одного.

    Студентський гуртожиток ІФМФК – один з найкращих в області. Тут створені всі умови для проживання, навчання та відпочинку здобувачів освіти. Але важливо це середовище проживання зробити максимально комфортним, затишним, неконфліктним.

    «Коли приходить студент до нас зі своєю проблемою, ми намагаємось її вирішити. Та коли ми вказуємо на недоліки стосовно порушень правил – нас не чують, – сказала Наталія Валеріївна Мальованчук. – Нема тандему у взаєморозумінні, не відчуваються спільні зусилля «чарівного трикутника» – коледж-батьки-студент, нема рівноваги у відносинах».

    Щоб усунути такі моменти, неодноразово проводилися бесіди виховного характеру, психологічні тренінги на згуртування, вирішення конфліктів, коуч-сесія. Практична психологиня Яніна Анатоліївна Івко проводить індивідуальну роботу з кожним мешканцем гуртожитку, в цьому семестрі таким спілкуванням з психологом уже охоплені майже всі кімнати.

    Кілька днів тому в гуртожитку відбулася зустріч з працівниками ювенальної превенції, де йшлося про те, за що неповнолітні несуть відповідальність, акцентувалося на профілактиці правопорушень.

    Володимир Васильович Стасюк знову наголосив на дотриманні безпеки в умовах воєнного стану («при повітряних тривогах – правила однакові для всіх»), на підтримці один одного при стресах, хвилюваннях, тривогах, викликаних московсько-українською війною. Ще раз нагадав, що територія гуртожитку і коледжу загалом – це територія без російської мови, а також територія здорового способу життя («ні – тютюну і алкоголю»).

    Підсумковими стали слова про те, що для кожного здобувача освіти головне – це навчання і що слід підтримувати філософію закладу – «ставитися до людини так, як хочете, щоб ставилися до вас».

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165