Новини

Про національно-патріотичне виховання – на засіданні керівників груп

    Вдруге в осінньому семестрі в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулося засідання методичного об’єднання класних керівників та керівників груп за участю представників дирекції ІФМФК. Основна тема – національно-патріотичне виховання молоді.
     Нарада керівників груп проходила на перерві в очно-дистанційному форматі, викладачі клінічних дисциплін, які у той час мали заняття на клінічних базах, долучилися на платформі Zoom.
     З презентацією «Концептуальні засади національно-патріотичного виховання» виступила класна керівниця групи І-6 спеціалізації Сестринська справа Ольга Петрівна Загайкевич. Закцентувавши на важливості такої тематики в умовах московсько-української війни, особливу увагу звернула на посилення духовно-морального виховання «як основи формування усвідомлення, що розвиток держави є запорукою власного особистісного розвитку». В України є своя древня і велична історія, культура, досвід державотворення – і цим багатством необхідно гордитися, вивчати, розвивати. А основною метою виховання молоді є становлення свідомого громадянина. І тут необхідні консолідовані зусилля, спільна діяльність органів влади, закладів освіти, родини.
     Про це наголосив і класний керівник групи ІІ-4 спеціалізації Сестринська справа Юрій Васильович Карабін у своєму виступі «Сучасні інноваційні технології національно-патріотичного виховання». Розповів про досвід такої роботи – відвідання з групою меморіального комплексу «Дем’янів лаз», проведення інших виховних заходів у жовтні, коли ми відзначали День захисників і захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці.
     Заступниця директора з виховної роботи Наталія  Валеріївна Мальованчук поінформувала, що 24-25 жовтня відбудеться семінар «Духовно-моральне виховання як основа гармонійного розвитку особистості», який організовує науково-методичний центр фахової вищої і передвищої освіти з метою удосконалення формування духовно-моральних цінностей особистості та пропагування педагогічного досвіду з виховної роботи. Учасниками цього семінару будуть і представники Івано-Франківського медичного фахового коледжу.
     Про формування особистості-фахівця і роль у цьому освітнього закладу, зокрема і керівників груп говорив у своєму виступі директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк. Запропонував задля обміну досвідом такі засідання класних керівників і керівників груп проводити по курсах. Акцентував також на важливості контролю за студентами з груп ризику та тими, хто порушує правила внутрішнього розпорядку коледжу.
     Під час зібрання обговорені також організаційні питання – про роботу медпункту, про виховні години щодо профілактики шкідливих звичок, булінгу, про соціальні паспорти груп, про проведення презентації груп першого курсу 24-25 жовтня.

Пресцентр коледжу.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165