Новини

Участь у Міжнародному симпозіумі для медсестер

     Представники КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) взяли участь у II Міжнародному симпозіумі для медсестер «Особливості ведення пацієнтів з військовими травмами та посттравматичними розладами». Проходив він 16 жовтня у рамках міжнародної місії «Face the Future Ukraine».
     На Прикарпатті розпочалася третя благодійна місія канадських та американських пластичних хірургів та медичних сестер «Face the Future Ukraine». На Прикарпатті команда іноземних лікарів ділиться своїм досвідом лікування, а згодом разом з українськими лікарями проведуть 30 реконструктивних операцій.
     15 жовтня відбувся ІІ міжнародний симпозіум для хірургів «Реконструктивна хірургія голови та шиї у воєнний час», а 16 жовтня – ІІ Міжнародний симпозіум для медсестер «Особливості ведення пацієнтів з військовими травмами та посттравматичними розладами».
     В роботі останнього взяли участь методистки відділення ПДО Лілія Олексіївна Васильєва і Тетяна Олексіївна Кордис, викладачка терапевтичних дисциплін Іванна Дмитрівна Кочержук, завідувачка відділення ІФМФК Олеся Василівна Сухоручко.
     Серед учасників симпозіуму були представники практично з усіх медичних закладів Івано-Франківська. І приємно було бачити багатьох колишніх випускників Івано-Франківського фахового медичного коледжу. Сама ж атмосфера заходу була приязна, тематика – актуальна.
     До учасників симпозіуму з вітальними словами звернулися завідувачка відділу Центру розвитку медсестринства МОЗ України, професійна внутрішня аудиторка (DIPPIA), експерт з питань трудового права та оплати праці Ганна Анатоліївна Глущенко, директор департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимир Богданович Дзьомбак, заступниця директора з медсестринства КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради», експерт департаменту охорони здоров’я обласної держадміністрації з медсестринства Наталія Степанівна Ружило. Саме Наталія Ружило (до речі, колишня випускниця ІФМФК) та засновниця інформаційної платформи для медсестер «Я – медсестра», головна спеціалістка з антимікробної резистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоров’я МОЗ України Олеся Крилова були модераторами заходу.
     Під час симпозіуму для медсестер розглядалися такі питання: післяопераційний догляд за ранами, опіками; профілактика і захист від інфекцій медсестри; дотримання гігієни рук в роботі; запобігання «вигоранню» в медичних працівників; медсестринський догляд складних дихальних шляхів; новітні підходи у лікуванні ран; токсичність місцевих анестетиків; проблеми медсестринства сьогодні та інші.
     Досвідом роботи поділилися: Khris Morrell – директорка з медсестринства Клініки пластичної хірургії в Торонто, Канада; Luci Hеіman – сестра медична Центру пластичної хірургії Університету Міссурі Канзас-Сіті, США; Леся Григорчук – сестра медична старша КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради», спеціалістка з догляду за ранами.
     Цікавою була так звана «Розмова про досвід пацієнта», коли учасники симпозіуму мали змогу почути історію пацієнта, який втратив зір. Як він адаптувався, як зміг змінити себе, як навчився орієнтуватися в умовах «повної темряви», наскільки важлива психологічна підтримка таким пацієнтам – про це розповів поранений військовослужбовець, що проходив лікування і реабілітацію в ОКЛ.
     За словами завідувачки відділення Олесі Василівни Сухоручко, такий міжнародний симпозіум для медсестер, який організували Міжнародна місія «Face the Future Ukraine», Прикарпатська школа медсестринства та Асоціація сімейних медичних сестер, цінний можливістю отримати нові знання, дізнатися про закордонний досвід, вдосконалити свою роботу. Для практичних медсестер – це щоденна допомога хворим і пораненим в медичних закладах, для викладачів ІФМФК – навчання майбутніх фахівців, яких готують для такої роботи.
     Учасники симпозіуму отримали відповідні сертифікати.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165