Новини

Свої таланти показали першокурсники сестринської і акушерської спеціалізацій

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) завершилася презентація груп нового набору «Таланти твої, Україно», приурочена до 100-річчя від дня народження відомого українського композитора, заслуженого працівника культури України Дмитра Циганкова. 25 жовтня свої творчі здібності демонстрували студенти першого курсу спеціалізацій Сестринська справа і Акушерська справа.
     Як і на презентації груп спеціалізації Лікувальна справа, захід розпочався розповіддю про його життя і творчість.
     В усіх групах першого курсу ще раніше відбулися виховні години, на яких студенти дізналися більше про відомого на Прикарпатті музиканта, композитора, поета-пісняря, педагога, який пів століття прожив на Івано-Франківщині і майже 25 років пропрацював в Івано-Франківському медичному училищі, де викладав математику і етику, а також був художнім керівником. Про це знову почули на представленні груп, як і про майже сто пісень, які написав Дмитро Циганков і які свого часу були дуже популярними: «А я люблю Прикарпаття», «Завітайте до нас в Коломию», «Літа минають», «Знов сади цвітуть», та інші.
     Одну з цих пісень – «Літа минають» виконав під час презентації груп майбутніх сестер і акушерок дует у складі третьокурсниць Аліни Малиняк (9 група) та Діани Дзьоба (8 група), художня керівниця Ганна Сергіївна Кушнір.
     Презентація показала, що серед майбутніх медсестер і акушерок теж багато талантів, причому різнопланових. Найбільше було пісень, а ще – танцювальні номери, декламування авторських віршів і навіть презентація власних малюнків.
     Представлення груп нового набору «Таланти твої, Україно» стало завершальним акордом відзначення 100-річчя від дня народження Дмитра Циганкова.
     На фасаді при вході в ІФМФК встановлена меморіальна дошка видатному композитору. З 2009 року запроваджена іменна стипендія Дмитра Циганкова, яка присуджується за активну участь в художній самодіяльності – переможцям і призерам міжнародних, всеукраїнських і обласних творчих конкурсів і фестивалів.
  До 100-річчя від дня народження композитора у відеоролику «Дмитро Циганков – видатний старобільчанин», підготовленому земляками Дмитра Гнатовича (він уродженець м. Старобільськ Луганської області) є кадри меморіальної дошки на фасаді ІФМФК та згадка про іменну стипендію в нашому коледжі.
  Ім’я Дмитра Циганкова занесене до Книги рекордів України. У 2016 році в Коломиї було зафіксовано наймасовіше (755 хористів) виконання пісні на музику Дмитра Циганкова «Понад Прутом моя Коломия».
     Ми відчуваємо гордість, що відомий український композитор працював в ІФМФК, знаходив і розвивав студентські таланти. Ці традиції продовжуються і зараз.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165