Новини

Навчання молодших медичних спеціалістів

     25 жовтня на базі відділення післядипломної освіти КЗ ФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбувся навчальний тренінг «Основні аспекти імунізації населення», який проводили:
     - Шпільчак Уляна Романівна – директор центру первинної медичної допомоги  КНП «Обласна клінічна лікарня» ІФОР, лікар загальної практики-сімейної медицини, Національний тренер ЮНІСЕФ з питань вакцинації;
     - Ліхошерстова Наталія Василівна - заступник медичного директора з питань медсестринства КНП «Косівська ЦРЛ», Національний тренер ЮНІСЕФ з питань вакцинації, голова ГО «Асоціація сімейних медичних сестер».
     Сімнадцять медичних сестер ЗОЗ області, у тому числі фахівці які навчаються зараз на відділенні ПДО за індивідуальною освітньою траєкторією, активно вивчали основні питання вакцинації дітей та дорослих в Україні, правила транспортування вакцин, дотримання умов зберігання та термінів їх придатності, навчались визначати поствакцинальні ускладнення і проводити їх попередження; надавати медичну допомогу при анафілаксії, відпрацьовували навички комунікації з батьками дітей щодо питань вакцинації. Учасники тренінгу пройшли невелике тестування та провели самооцінку набутих в результаті навчання знань, компетентностей і практичних навичок, отримали сертифікати.
     Організатори та учасники тренінгу висловлюють щиру подяку експерту департаменту охорони здоров’я ОДА, заступнику медичного директора з медсестринства КНП «Обласна клінічна лікарня» Івано-Франківської обласної ради Наталії Степанівні Ружило за сприяння та допомогу в організації і проведення тренінгів для молодших спеціалістів з медичною освітою.
     Наступний тренінг для молодших спеціалістів з медичною освітою на базі відділення післядипломної освіти КЗ ФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР відбудеться 1 листопада, тема: «Участь медичної сестри в проведенні електрокардіографії. Основи розшифрування ЕКГ».

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165