Новини

Перед практикою в Німеччині – зустріч з батьками

     Девятеро здобувачів освіти випускного курсу ОПП Сестринська справа та Лікувальна справа КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) на днях вирушать на двомісячну практику в Німеччину в рамках програми ERASMUS+ Mobilität, ще й інші випускники поїдуть наприкінці листопада. З батьками по скайп-звязку поспілкувалася керівниця Тюрингійської агенції європейських програм Ліліана Грицишин.
     Це була зустріч не з усіма батьками, а з тими, чиї діти вперше поїдуть на таку практику. Бо з дев’яти студенток четверо вже мають досвід такого стажування в Тюрингії у травні-липні. Тоді це була виробнича практика, тепер частково буде уже переддипломна.
     Керівниця Тюрингійської агенції європейських програм Ліліана Грицишин розповіла батькам про шпиталі в Нордхаузені, де здобувачі освіти ІФМФК вже не вперше проходять практику. Під час практики здобувачі освіти виконуватимуть різні маніпуляції по догляду за хворими. Ліліана Грицишин розповіла про умови такого практичного навчання-роботи (завдяки програмі ERASMUS+ дівчата матимуть щомісяця певні кошти) і побутові умови (проживання і харчування) для українських студентів, про можливості вдосконалення німецької мови і ознайомлення з визначними місцями Тюрингії. Вона відповіла на всі запитання батьків.
     З учасницями програми підписані тристоронні угоди – між Тюрингійською агенцією європейських програм,  Івано-Франківським медичним фаховим коледжем та здобувачем освіти. Після закінчення здобувачі освіти отримають сертифікати про практику.
     Івано-Франківський медичний фаховий коледж співпрацює з Тюрингійською агенцією європейських програм з 2017 року. Завдяки такій співпраці ІФМФК став членом консорціуму «Mobi-Thu» в рамках програми ERASMUS+ Mobilität.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165