Новини

Зустріч з Героєм України

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 23 листопада відбулася зустріч з Героєм України Володимиром Жемчуговим у рамках освітнього проєкту «Як починалась війна» від Міністерства культури та інформаційної політики України.
     Понад 150 здобувачів освіти різних курсів, а також працівники коледжу, вільні від занять викладачі взяли участь у заході, який організували Міністерство культури та інформаційної політики України, державне підприємство «Центр захисту інформаційного простору України», департамент освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації.
     Привітальним словом відкрив його директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк. Він зазначив, наскільки важливим сьогодні, коли росія намагається знищити Україну й усе українське, є військово-патріотичне виховання. Складова такого виховання – поглиблене вивчення своєї історії і культури. На це спрямований і освітній проєкт «Як починалась війна».
     Координаторка проєкту Олена Жемчугова наголосила, що війна почалася не 24 лютого 2022 року, а у 2014-му, коли сьогоднішнім здобувачам освіти було по 5-7 років. І чітке розуміння тогочасних подій у Криму чи на Донбасі важливе для формування цілісної картини того, що відбувається сьогодні. Саме про той час документальний фільм «Як починалась війна. Хроніки. Свідки. 2 серія», презентаційний ролик якого переглянули учасники заходу. Герої стрічки – свідки тих подій, які брали участь у різних акціях 2014 року та збройному спротиву в Донецьку, Луганську, Харкові.
     Серед цих свідків і організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині, український партизан, Герой України Володимир Жемчугов, зустріч з яким стала другою частиною освітнього заходу. З травня 2014 року по вересень 2015 року в інформаційній координації з ЗСУ він провів 30 успішних диверсійних операцій на території так званої «лнр». Потрапив у полон бойовиків з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці, втратив кисті обох рук. Майже рік знаходився у полоні, звільнений шляхом обміну. 3 2018 року активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, зокрема проводить національно-патріотичні лекції-бесіди з студентами, школярами, курсантами, військовослужбовцями.
     Тепер на таку зустріч приїхав на Прикарпаття, зокрема і до здобувачів освіти ІФМФК. Студенти не лише послухали його виступ, а й змогли поставити свої запитання, особисто поспілкуватися, зробити спільне фото.
     Олена і Володимир Жемчугови привезли із собою та подарували студентам коледжу книги історичного та патріотичного змісту, надруковані державним підприємством «Центр захисту інформаційного простору України» на замовлення Міністерства культури та інформаційної України.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165