Новини

Астрономічне спостереження за Місяцем

     Студенти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165), які проживають в гуртожитку, кілька днів тому мали можливість спостерігати за Місяцем. Таке традиційне астрономічне спостереження за допомогою телескопу провів викладач фізики і астрономії Олександр Романович Кравець.
     Одразу хочеться згадати чи перефразувати відомі пісні: «Місяць на небі, зіроньки сяють…», «Дивлюсь я на Місяць…».  В прямому розумінні побачити єдиний природний супутник планети Земля можна зблизька завдяки телескопу, який є у коледжі.
     За словами Олександра Романовича Кравця, для астрономічного спостереження сприятливий час – кінець осені і початок зими, коли швидко сутеніє і коли чисте небо, без серпанку, без хмар. Якраз такою погодою скористалися мешканці гуртожитку кілька днів тому, щоб подивитися на Місяць. Змогли побачити на зрізі кратери, моря, океани, гори. Хіба не цікаво? І корисно, насамперед при вивченні фізики і астрономії.
     Планують провести таке астрономічне спостереження і вранці для студентів, які йдуть на пари. Чекають сприятливого часу, щоб Місяць було добре видно у телескоп.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165