Новини

Проєкт «85 розповідей випускників ІФМФК»: перша частина завершена

     З часом відзначення 84-ї річниці заснування КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165)співпало завершення першої частини проєкту «85 розповідей випускників ІФМФК», приуроченого до 85-річчя коледжу.
     Рівно два роки тому, у грудні 2021-го, на сайті ІФМФК були опубліковані перші спогади про навчальний заклад і викладачів. Початком проєкту стала розповідь директора Івано-Франківського медичного фахового коледжу Володимира Стасюка, випускника медичного училища 1971 року. Через два роки, 26 грудня 2023-го, опублікована сота розповідь – від випускників 1960 року, подружжя Людмили і Олексія Савчуків, які вчилися в одній групі, в училищі створили сім’ю.
     Так, це сота розповідь, попри те, що проєктом анонсувалося 85. Бо не могли відмовити тим, хто вважав своїм обов’язком поділитися інформацією та спогадами, які були би корисними нинішнім викладачам і студентам коледжу. І ми вдячні випускникам різних років за таку активність.
     Серед них – учні ще фельдшерсько-акушерської школи Юлія Саган і Петро Гостюк, випускники різних років медичного училища, в тому числі ексміністр охорони здоров’я, і зовсім молоді випускники базового медичного коледжу. Різні за віком, посадами, здобутками. Авторами розповідей стали медсестри і фельдшери, лаборанти і фармацевти, масажисти і зав. ФАПами, практичні лікарі і доценти, професори, викладачі ІФМФК (таких чимало) і медичних університетів, військові лікарі і бойові медики, організатори охорони здоров’я, керівники освітніх закладів і органів місцевого самоврядування, священники, червонохрестівці, артисти, майстрині. За географією – Івано-Франківськ, різні райони Прикарпаття, Київ, Харківщина, Тернопільщина, Німеччина, США.
     Та усіх об’єднує те, що вони є випускниками найстаршого на Прикарпатті медичного освітнього закладу, які з гордістю згадують свою Alma mater і розповідають про цікаві методики своїх вчителів, які через роки пронесли вдячність до них і студентську дружбу. Завдяки училищу (коледжу) вони зробили перші кроки у професійному і громадянському становленні, здобули перші уроки професійної майстерності, людяності, небайдужості, патріотизму.
     Переглянути всі сто спогадів можна на сайті ІФМФК у розділі «Виховна робота» підпункт «85 розповідей випускників ІФМФК» або за посиланням 85 розповідей випускників ІФМФК
    Попереду наступний етап проєкту – виданням книжки до 85-річчя ІФМФК, примірник якої кожен автор отримає у подарунок.
 Пресцентр коледжу.
 
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo