Новини

День Соборності України – українці єдині!

     Адміністрація КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) вітає працівників і студентів, колишніх випускників і всіх краян з величним святом – Днем Соборності України!
     Це державне свято є символом об’єднання України, адже 105 років тому, 22 січня 1919 року, на Софійській площі у Києві було урочисто проголошено Акт злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину (соборну) Українську державу.
     У 1990 році у пам’ять про таку важливу подію і з вірою у відновлення незалежності українці утворили «ланцюг єднання». У 1999 році було встановлено свято День Соборності України. У 2011 році його відмінив президент-втікач Янукович, об’єднавши в Днем Свободи. У 2014 році окреме свято повернуто українцям, як символ єдності.
     Сьогодні, у час московсько-української війни, своєю згуртованістю і вірою, незламністю і силою ми захищаємо нашу незалежність і соборність. І спроби нас роз’єднати приречені на поразку. Ми вистоїмо, ми переможемо, ми повернемо тимчасово захоплені ворогом території.
      Ідея соборності є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії. 
     Будьмо ж гідними величного прикладу наших героїчних попередників та сучасників, шануймо своїх героїв.
     Об’єднуймося і працюймо задля Перемоги!
Адміністрація ІФМФК.
soborm
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165