Новини

Навчання сестер медичних/братів медичних з реабілітації

     На відділенні післядипломної освіти КЗ ФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФ ОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) з 16 січня розпочалось навчання на циклі спеціалізації за фахом «Фізична та реабілітаційна медицина» для сестер медичних/братів медичних з реабілітаційної медицини. Теоретичні заняття відбуваються у як в очному так і в дистанційному форматі із застосуванням освітньої платформи Zoom, роботи у Google – формах. Під час практичних занять слухачі працюють у навчальних кабінетах коледжу, у відділенні реабілітації КНП «Обласна клінічна лікарні ІФОР».
     «Сестра медична/брат медичний з реабілітації працює у складі мультидисциплінарної реабілітаційної команди та, зазвичай, проходить з пацієнтом весь його реабілітаційний шлях: допомагає пацієнту визначити спільні цілі і плани терапії, розвиває, підтримує і відновлює його максимальну рухову та функціональну здатність протягом усього життя, сприяє набуттю пацієнтом з обмеженнями життєдіяльності максимального рівня функціональності а також навчає як правильно проводити догляд за стомами, сечовим міхуром, кишківником. Тому роль сестри медичної з реабілітації надзвичайно важлива, особливо коли йде мова про реабілітацію військових», - зазначає Вінтоняк О.П., керівник циклу навчання, старша медична сестра реабілітаційного відділення ОКЛ. Ольга Петрівна, як випускниця ІФМФК, також відмітила гарний рівень підготовки випускників рідного навчального закладу.
     У 2024 році на відділенні післядипломної освіти ІФМФК для сестер медичних/братів медичних з реабілітації заплановане проведення ще двох циклів спеціалізації за фахом (14.05 – 05.07; 03.09 – 25.10) та одного циклу тематичного удосконалення (18.11 – 02.12).

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165