Новини

З переддипломної практики в Німеччині повернулися майбутні медсестри

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбувся круглий стіл за участі представників адміністрації коледжу і здобувачів освіти випускного курсу ОПП Сестринська справа, які повернулися з Німеччини, де проходили переддипломну практику. Вони розповіли про підсумки практики та поділилися своїми враженнями.
     Двомісячна практика, яка є складовою переддипломної, для 12 майбутніх медсестер проходила в межах програми ERASMUS+Mobilitat завдяки співпраці ІФМФК з Тюрінгійською агенцією європейських програм. Здобувачі освіти мали змогу стажуватися у шпиталях в Нордхаузені та в Медіан-клініці в Бад-Теннштедті в Тюрінгії (Німечина).
     Кожен з цих медичних закладів має свою специфіку: в одному з них роблять унікальні операції, інший є реабілітаційним центром з виходжування пацієнтів після інсульту. Під час практики здобувачі освіти виконували різні маніпуляції по догляду за хворими. А після її закінчення отримали сертифікати про практику.
      Про своє стажування, коло обов’язків, нові навички і досвід кожна з учасниць програми ERASMUS+Mobilitat розповіла під час круглого столу, в якому взяли участь директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк, заступник директора з навчально-виробничої роботи Василь Миколайович Василюк, завідувачка відділення Олеся Василівна Сухоручко, викладачка німецької мови Олеся Іванівна Гафійчук. Поділилися також враженнями від Тюрінгії і її визначних місць, умовами проживання і праці, розповіли про спілкування з німецькими колегами і пацієнтами, їхню підтримку боротьби українців проти московського агресора. Особливу увагу випускниці звертали на ті моменти, які варто використовувати для вдосконалення освітнього процесу в коледжі.
     Загальні підсумки: прикарпатські студентки практикою задоволені, а представники німецьких клінік задоволені працею наших здобувачів освіти, рівнем їхньої професійної підготовки.
     Як наголосив на завершення зустрічі директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк, досвід, який студенти отримують під час стажувань за кордоном, вони використають в Україні і для України. Це можливість для молодих фахівців з набутим європейським досвідом створювати і розвивати у нас нову майбутню медицину.

Пресцентр коледжу.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165