Новини

Відбувся День відкритих дверей

     Чому варто здобути фахову передвищу освіту в Івано-Франківському медичному коледжі і як вступити до ІФМФК у цьому році: в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбувся День відкритих дверей.
     Як і в останні роки, захід проходив у дистанційному форматі на платформі Zoom. Це дало можливість зробити його масовішим, долучивши абітурієнтів з різних регіонів. А основна його мета – допомогти випускникам шкіл з вибором майбутнього фаху і коледжу для його здобуття, дати абітурієнтам і їхнім батькам інформацію про найстарший на Прикарпатті медичний навчальний заклад, який саме у цьому році відзначатиме 85-річчя з часу створення, а сьогодні є одним з найкращих в Україні за якістю підготовки кадрів.
     Саме з цього розпочав презентацію освітнього закладу директор коледжу, колишній його випускник 1971-го року Володимир Васильович Стасюк, наголосивши, що медицина – це найпрекрасніше з усіх мистецтв, бо дає змогу вивчати себе – людину, найвище творіння Господа. А відеоролик продемонстрував можливості для студентів вчитися, практично відпрацьовувати навики на сучасних тренажерах, займатися спортом.
     За словами Володимира Васильовича, вчитися в медичному коледжі важко, але тут люблять тих, хто вміє працювати. І саме таких молодих людей чекають в освітньому закладі з кожним новим набором. Підтримують тих, хто сумлінно вчиться: здобувачі освіти мають шанс перейти з контрактної форми навчання на державну, якщо показують високі результати у навчанні. Студенти також мають можливість проходити практику у клініках Німеччини. Випускників ІФМФК охоче беруть на роботу в медичні заклади.
     Секретар приймальної комісії Альона Миколаївна Валовіна розповіла про умови прийому та особливості цьогорічної вступної кампанії. Наразі ще нема затвердженого Порядку прийому до коледжу, але учасників онлай-зустрічі було поінформовано, що в цьому році планується збільшення прийому на базі середньої загальної освіти за регіональним замовленням до 210 осіб (було 185). З цього року буде прийом не лише на ОПП Лікувальна справа і Сестринська справа, а і вперше на ОПП Акушерська справа. Для вступників на місця регіонального замовлення проводитимуться вступні випробування з української мови у формі співбесіди. Після 11-го класу навчання лише на контрактній основі, до 10 осіб на ОПП Лікувальна справа і Сестринська справа.
     Одразу після затвердження Порядку прийому до коледжу відповідна інформація буде повідомлена у вайбер-групі і на сайті ІФМФК.
     І при реєстрації на День відкритих дверей, і під час самої онлайн-зустрічі було дуже багато запитань від майбутніх абітурієнтів, особливо щодо вступного випробування, пільгових категорій, формування рейтингових списків, проживання в гуртожитку, оплати за навчання на контрактній формі (до речі, вона не змінюється: 24900 грн.).
     А наприкінці травня відбудеться ще один День відкритих дверей – уже в офлайн-форматі, у коледжі.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165