Новини

Міжнародний день рідної мови

     21 лютого в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відзначили Міжнародний день рідної мови. В умовах московсько-української війни є окремий мовний фронт: саме рідна мова згуртовує українців, є мірилом розмежування на «свій – чужий».
     Про це нагадують здобувачам освіти ІФМФК постійно, а не лише у день календарного свята. На виховних годинах, конференціях, різних заходах наголошується, що материнську мову потрібно шанувати і оберігати. До речі, територія коледжу оголошена вільною від російської мови.
      До відзначення Міжнародного дня рідної мови сьогодні на тематичній виховній годині також долучились здобувачі освіти І курсу 8 групи (керівниця групи Кувік О. С.) та І курсу 9 групи (керівниця групи Максимів Я. Г.). Зокрема, керівники груп організували вікторину з української мови, у якій взяли участь представники кожної з груп, продемонструвавши високий рівень знань з рідної мови. Здобувачі освіти показали, що володіння рідною мовою має неабияке значення для українців, особливо в умовах повномасштабної війни. Це важливий маркер ідентичності, символ нескореності і віри в Перемогу.
     Шануймо рідну мову!
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165