Новини

Батьківські збори на третьому курсі

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулися спільні батьківські збори з представниками адміністрації коледжу та керівниками груп на третьому курсі: 14 березня у групах ОПП Лікувальна справа, 15 березня – ОПП Сестринська справа. Проходили вони в онлайн-форматі на платформі Zoom.
     На початку навчального року у третьокурсників були години спілкування з директором ІФМФК Володимиром Васильовичем Стасюком, під час яких йшлося про переваги навчання у найстаршому медичному освітньому закладі, який цьогоріч відзначатиме 85-літній ювілей, про перспективи майбутньої праці (попереду останній, випускний курс). Цікавим для здобувачів освіти був і власний досвід керівника коледжу, який більш як пів століття тому закінчував Івано-Франківське медичне училище.
     Такі директорські години спілкування є традиційними, як і батьківські збори. Адже, як зазначила заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, необхідні спільні зусилля «чарівного рівностороннього трикутника» (студентів, викладачів, батьків) задля досягнення бажаного результату – здобуття якісної освіти: «треба спільно засіяти поле, щоб зібрати добрий урожай». Тому важливою є комунікація батьків з керівниками груп, адміністрацією. Свої зауваження, пропозиції вони можуть висловлювати і при спілкуванні, і через «скриньку довіри».
     Про організацію освітнього процесу на ІІІ курсі (свої особливості – у майбутніх фельдшерів і майбутніх медсестер) розповіла заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Іванівна Константюк. До завершення весняного семестру у здобувачів освіти ОПП Лікувальна справа залишається трошки менше місяця (19 квітня), тому особлива увага приділяється відпрацюванню пропущених занять, консультаціям (за бажанням студентів готові проводити додаткові консультації); ОПП Сестринська справа – навчання до 28 червня, в останній тиждень проходитимуть консультації та мультидисциплінарний тестовий контроль. У коледжі започаткували консультації-повторення з усіх освітніх компонент, що важливо в поточному навчальному році для закріплення матеріалу.
     Батьків поінформовано, які диференційовані заліки (ОПП Лікувальна справа і Сестринська справа) і які іспити (тільки фельдшерські групи) складатимуть студенти, в якій формі вони проходитимуть, в які терміни. А ще наголошено на важливості підготовки до ЄДКІ – єдиного державного екзаменаційного іспиту («хоча він буде на ІV курсі, але готуватися треба вже з ІІ-го»). Ірина Іванівна розповіла, чим ЄДКІ відрізняється від Кроку.М, зазначивши, що відсутній банк тестових завдань для такого іспиту, що всі завдання базуються на теоретичних знаннях, що без цього іспиту студенти не отримають диплом. Тому необхідна посилена якісна підготовка до ЄДКІ – здобувачі освіти це повинні усвідомити, викладачі допоможуть підготуватися, батьки можуть проконтролювати і підтримати своїх дітей.
     З 6 травня на ІІІ курсі ОПП Лікувальна справа розпочнеться виробнича практика і триватиме вісім тижнів – до 28 червня; ОПП Сестринська справа – з 22 квітня по 3 травня (два тижні: один в хірургії і один в терапії). Про організацію практики розповів заступник директора з навчально-виробничої роботи Василь Миколайович Василюк. Практика проходитиме у різних медичних закладах за принципом ротації (різні лікарні, різні відділення), під контролем викладачів і головних медичних сестер медзакладів. Можна проходити практику і за місцем проживання, але якщо це багатопрофільна лікарня і є згода керівника. А роботу кожного здобувача освіти засвідчить щоденник виробничої практики.
     Про особливості роботи на відділенні розповіла завідувачка відділення Тетяна Петрівна Басараба, закцентувавши на зовнішньому вигляді здобувачів освіти, запізненнях, відпрацюванні пропусків. У коледжі відновлено форму: білий халат і шапочка – це дисциплінує студентів.
     З батьками майбутніх медсестер поспілкувався директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк, запевнивши, що «в коледжі зроблять все, щоб дати студентам добрі знання». В цьому переконалася і команда проєкту «КоледжCheck» на чолі з українським телеведучим та громадським діячем Олександром Педаном, яка знімала відеорозповідь про найстарший на Прикарпатті медичний освітній заклад з 85-річною історією, сьогодні один з найавторитетніших серед закладів фахової передвищої освіти України.
     Володимир Васильович розповів про важливість консультацій-повторень, які запроваджені у коледжі, фантомних занять, які дають можливість довести до автоматизму практичні навички. Поінформував також, що у коледжі є курси з вивчення німецької мови, у травні і на початку наступного навчального року здобувачі освіти поїдуть на практику до Німеччини.
     Батьківські збори продовжилися по групах: спілкування керівників груп з батьками.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165