Новини

Мешканці гуртожитку долучилися до молитовного поступу

     У рамках всеукраїнського туру церквами України «МОЛИТОВНИЙ ПОСТУП УКРАЇНОЮ – НЕПОРУШНА СТІНА УКРАЇНИ» мешканці гуртожитку КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) приєднались до особливої молитви, щоб попросити заступництва Богородиці у цей важкий для України час. Ми молимось за перемогу і за те, що всі наші воїни та повернулися до своїх рідних.
     24 лютого 2023 року до річниці героїчного спротиву України у війні з росією з благословення Блаженнішого Епіфанія, митрополита Київського і всієї України, митрофорний протоієрей Віталій Даньчак освятив 4-метровий мозаїчний образ Пресвятої Богородиці «Оранта», який складається із 7 тисяч фотокарток, 7 тисяч реальних історій захисників, волонтерів, медиків, діячів культури, освітян, електриків, рятувальників, представників ЗМІ, спортсменів – всіх, хто боронить нашу землю, свободу, демократію та мир в усьому світі. Всеукраїнський тур церквами України розпочався зі Львівщини.
     Цю естафету прийняла Івано-Франківська область. Адже від початку війни наші західні області стали своєрідним гуманітарним притулком. За цей час на Прикарпатті знайшли прихисток сотні тисяч людей, які через війну були вимушені покинути свої домівки.
     Здобувачі освіти ІФМФК разом з духовенством Івано-Франківського деканату ПЦУ, парафіянами парафіяльно-гарнізонного храму Різдва Христового ПЦУ, де настоятелем випускник Івано-Франківського базового медичного коледжу о. Михайло Кудла, долучилися до акції і піднесли спільні молитви перед мозаїчним образом Пресвятої Богородиці «ОРАНТИ» за Божу опіку для України та наших воїнів захисників і захисниць, за всіх небайдужих, хто своєю щоденною працею наближає Благословенний, справедливий, Божий мир для нашої Україну.
     Протягом часу перебування ікони у храмах перед нею будуть звершуватись богослужіння за наших захисників. Зібрані кошти буде направлено на допомогу ЗСУ.
     Ініціатором проєкту є Міжнародний жіночий рух «За сімейні цінності», Міністерство молоді та спорту України.
Пресцентр коледж.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165