Новини

Лекція про Туринську плащаницю

     Знову в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) завітавкандидат богословських наук, фахівець з біоетики, практичний психолог Оскар Пена – учасник груп «Батьки за дітей», громадських організацій «За християнські цінності», «Рух за життя». 27 березня для здобувачів освіти коледжу він прочитав лекцію про Туринську плащаницю.
     Оскар Пен розповів про сакральне значення Туринської плащаниці – це поховальне полотно Ісуса Христа зі слідами зображення людини, ранами від побиття, про опис та історію Плащаниці, про автентичність і цілющу силу її копій.
     До речі, у березні в Україну прибула сертифікована копія Туринської плащаниці, виготовлена майстрами в Турині, з усіма засвідченнями її походження. А ще її особливість у тому, що Україні її подарували, а не просто надали для вшанування на час Великого посту. 22 березня відбулася Всеукраїнська Хресна Дорога у Шаргороді. На ній місцевому католицькому храму передали копію Туринської плащаниці.
     У Страсну п’ятницю і у Велику суботу перед Великоднем у храмах відбувається виніс плащаниці. А у часі Великого посту цікавими, пізнавальними і повчальними є такі лекції. Адже час посту – це час покаяння, очищення і навернення, час покути і добрих справ.
     Оскар Пен наголосив, що Туринська плащаниця – це свідок Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. У цей нелегкий час війни, який ми переживаємо, нам потрібна віра, а віру нам дає Слово Боже.
Пресцентр коледж.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165