Новини

Відбулося розширене засідання педради

      Підготовка до НМТ, військово-патріотичне виховання, затвердження Правил прийому до ІФМФК – основні теми розширеного засідання педагогічної ради КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165), яке відбулося 18 квітня в актовій залі коледжу.
     І розпочалося зібрання з приємної події – канцлер Івано-Франківсько-Галицької єпархії ПЦУ о. Іван Лапка від імені Предстоятеля Православної Церкви України Епіфанія вручив директору ІФМФК Володимиру Васильовичу Стасюку відзнаку святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Така недержавна нагорода заснована ПЦУ «за збереження дару життя». А Володимир Васильович наголосив, що розцінює її як заслужену нагороду всього колективу коледжу.
     А потім перейшли до робочих питань. Про стан підготовки здобувачів освіти ІІ курсу ОПП Сестринська справа, ОПП Лікувальна справа до національного мультипредметного тесту (НМТ) під час педради розповіла заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Іванівна Константюк. Попри те, що в цьому році, як і в минулому, державну підсумкову атестацію здобувачів освіти у формі НМТ відмінено, здавати не обов’язково, ті студенти, які все ж вирішили його складати, відчувають підтримку з боку адміністрації і викладачів. Проводяться додаткові заняття, консультації, аби другокурсники показали хороший рівень знань.
     В умовах повномасштабної московсько-української війни особливого значення набуває військово-патріотичне виховання і під час освітнього процесу, і в позанавчальний час. Проаналізовано результати досягнень здобувачів освіти з предмету «Захист України» та освітнього компонента «Військово-медична підготовка та медицина невідкладних станів». З цього питання виступили директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк і викладач Сергій Дмитрович Косяк, а в обговоренні виступили викладачі Володимир Миколайович Яцків і Любомир Дмитрович Паращук.
     Спеціально для предмету «Захист України» пошита військова (піксельна) форма, в якій здобувачі освіти першого курсу приходять у коледж у день проведення занять з цього предмету. Вони вивчають надання невідкладної допомоги, поводження зі зброєю і мінно-вибуховими пристроями, шикування. Традиційними у коледжі є зустрічі з військовослужбовцями, благодійні акції зі збору коштів на ЗСУ. Гарною волонтерською справою стало проведення тренінгів з домедичної допомоги в освітніх закладах Прикарпаття – до кінця травня такі заняття відбудуться в понад 70 школах, ліцеях, коледжах області. До слова, на сьогодні уже проведено 27 виїзних тренінгів.
     Про виїзні тренінги в освітніх закладах, які приурочені до 85-річчя ІФМФК, розповів детальніше заступник директора з навчально-виробничої роботи Василь Миколайович Василюк. До проведення тренінгів долучаються і студенти ІФМФК у якості асистентів, для них це стає додатковою практикою. Василь Миколайович також доповів про роль медичного пункту коледжу у формуванні спеціальних компетентностей здобувачів освіти. Тут здобувачі освіти мають змогу відпрацьовувати практичні навички.
     На засіданні педради затверджено Правила прийому на навчання до КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР у 2024 році. Про особливості цьогорічної вступної кампанії присутніх інформували голова приймальної комісії, директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк і відповідальний секретар приймальної комісії Альона Миколаївна Валовіна. Правила прийому будуть розміщені на сайті ІФМФК у розділі «Абітурієнту». А 26 травня відбудеться День відкритих дверей (другий у цьому році, але уже в офлайн-режимі, у стінах коледжу), де можна буде детальніше дізнатися про особливості вступної кампанії-2024, цьогорічні правила прийому в ІФМФК, ознайомитися з матеріально-технічною базою коледжу.
     Затверджено також вартість навчання здобувачів освіти, які будуть зараховані у 2024 році на контрактну форму. До речі, вона не змінилася у порівнянні з минулим роком.
Пресцентр коледжу.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165