Новини

День вишиванки в ІФМФК

     Здобувачі освіти і працівники КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) долучилися до відзначення Дня вишиванки, який проводиться у третій четвер травня – цьогоріч свято припало на 16 травня.
    За традицією, цього дня і здобувачі освіти, і викладачі, і працівники коледжу прийшли на навчання і на роботу у вишиванках. Краса вишитих сорочок і суконь милувала око, доводила, яка багата наша національна спадщина і як ми підтримуємо наші українські традиції. Адже для українців вишиванка – це символ здоров’я та краси, щасливої долі й родової пам’яті, порядності й чесності, любові та святковості.
    В умовах московсько-української війни такий день набуває особливого значення. Бо вишиванка – це наша ідентичність, наш захист, свідчення нашої нескореності. Про це йшлося під час виховних годин у групах.
    Були і спільні фотографії – з одногрупниками, з викладачами, з представниками адміністрації коледжу – у вишиванках.
    Здобувачі освіти ІФМФК також провели флешмоб у вишиванках, виклавши слово «Воля» на подвір’ї коледжу. Завершився він виконанням Гімну України.
    Для довідки: День вишиванки був започаткований у 2006 році, коли студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк запропонувала своїм однокурсникам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Ідею підтримали спочатку в університеті, потім на всеукраїнському рівні, а згодом свято стало всесвітнім. Сьогодні його відзначають у більш як 50 країнах світу.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165