Новини

Екскурсія в лабораторію

     Багато цікавих фактів про якість питної води, вплив на неї забруднюючих факторів, моніторинг поверхневих вод дізналися здобувачі освіти першого курсу КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) під час консультативного заняття у вигляді екскурсії в спеціалізовану лабораторію. Відбулося воно напередодні Міжнародного дня Дністра, яке відзначається у травні.
     16 травня здобувачі освіти 2 групи 1 курсу ОПП Сестринська справа разом із викладачками природничих дисциплін Вітославою Василівною Пичіль, Ольгою Степанівною Кувік та Уляною Любомирівною Думанською побували на екскурсії в лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського басейнового управління водних ресурсів. Ця лабораторія має сучасне дороговартісне обладнання і є однією із чотирьох лабораторій такого формату в Україні, що здійснюють поверхневий моніторинг вод.
     Оскільки на заняттях біології та екології, хімії та фізики часто розглядаються питання про значення якісної питної води, її роль в хімічних та фізичних процесах, то здобувачі освіти отримали можливість побачити, як проводять хроматографічний та спектрографічний аналізи, дізнатися про визначення специфічних для басейну Дністра забруднюючих речовин, пестицидів і навіть фармацевтичних препаратів.
     Керівниця лабораторії Марія Засідко провела для майбутніх медсестер екскурсію маршрутом проходження проб води в лабораторії, починаючи від шифрування та пробопідготовки до кінцевих результатів. Також розказала, що в Івано-Франківській області відносно чисті річки. Найчистішою є Бистриця Надвірнянська, а найбруднішою – річка Саджава.
     Здобувачі освіти дізналися про перевірку джерел питної води в місті та на околицях. Результати тішать: воду можна пити і не хвилюватися, бо вона якісна і чиста.
     Дбайте про довкілля, пийте чисту воду і будьте здорові!
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165