Новини

Збережемо первоцвіти!

     Чи знаєте ви, що кожного року вирізають мільйони першоцвітів? Особливо рослини страждають перед 8 Березня, коли ці квіти продаються найкраще. З 7 по 9 березня реалізується майже 90% ранньоквітучих рослин.
     Для початку, хотілось би уточнити, що таке «першоцвіти» або «первоцвіти». Згідно тлумачного словника поняття «Первоцвіт» або «Першоцвіт» має кілька значень: 1) перша весняна квітка; 2) ботанічна назва багаторічних трав'янистих рослин родини первоцвітних (Primulaceae), які починають квітнути рано навесні. Отже, коли мова йде про «захист первоцвітів», то бажано уточнювати, що мається на увазі саме перший варіант.
     Варто зазначити, що до ранньоквітучих рослин можна віднести близько 500 видів рослин, проте лише частина з них включена до останнього видання Червоної книги України (2009). Серед них, жертвами браконьєрів найчастіше стають підсніжники, крокуси, сон-трава, білоцвіт, цикламен тощо. Більшість цих рослин є цибулинними, можуть розмножуватись, як вегетативно, так і насінням, але при не правильному збиранні не поновлюються, внаслідок чого втрачаються цілі популяції! Тому, коли продавці починають пояснювати, що «зривання рослини без коріння їй не шкодить», це не правда.
     Не зважаючи на те, що торгівля червонокнижними видами карається кількома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення, люди не припиняють їх збирати, продавати та купувати.
     Саме тому Державна екологічна інспекція України проводить акцію «Первоцвіт 2017», до якої долучилися і студенти Івано-Франківського базового медичного коледжу. Під час виховної екоосвітньої години студенти спільно з керівником групи вирушили вулицями міста з метою поспілкуватися з дітьми, молоддю та дорослими, популяризуючи дану акцію.
     Любов до природи та збереження всього різноманіття флори і фауни - насправді важлива складова любові та шани до України. Коли кожен прикладе власні сили для збереження природи, то наша держава розквітне.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo