Новини

Турнір аматорів із настільного тенісу для мешканців гуртожитку ІФБМК

    Настільний теніс ( пінг-понг) -- один із найпопулярніших видів спорту у світі. Це нескінченний вид спорту, адже в нього можна грати все життя, незалежно від фізичних можливостей.
    Існує шість причин, чому настільний теніс є дуже корисним дітям та молоді:
  1. Соціалізація. Діти, що починають грати в настільний теніс, стають більш відкритими і доброзичливими; та й грати з сім’єю завжди весело і може значно зміцнити сімейні узи, що набагато важливіше, ніж можливі витрати на обладнання.
  2. Фізичний розвиток. Відмінний спосіб залишатися у формі та поліпшити координацію рук і очей. Дослідження, проведені в різних частинах світу, показали, що настільний теніс сприяє зміцненню кісток і розвитку м’язів. Повторювані різноспрямовані рухи також розвивають спритність і гнучкість вашої дитини. Це і можливість займатися в приміщеннях стало основою для внесення настільного тенісу в програми фізичного розвитку.
  3. Робота мозку. Під час гри в пінг – понг ми розвиваємо рухові функції, стратегічно важливі здатності і довгострокову пам’ять, працюють ті частини мозку, які відповідають за рухи, дрібну моторику і стратегічне мислення – і вони можуть розвиватися сильніше з кожним матчем. З цієї точки зору, настільний теніс ідеально підходить для розвитку дитини.
  4. Це недорого. Принаймні – в порівнянні з іншими видами спорту. Обладнання, необхідне для початкового « притирання » обходиться досить недорого, і, що важливіше – служить вам дуже довго. З одягу переважно футболка, шорти і кросівки – то, що можна знайти в шафі практично будь-якої людини. Хоча для людини, яка прагне грати на професійному рівні, ціни на спорядження можуть виявитися набагато вище.
  5. Легко грати. У настільний теніс може грати будь-яка людина – від малого до великого. Вік, стать, уподобання в їжі або кольорі – все це не має значення, а простота правил даного виду спорту сприяє легкому запам’ятовуванню. Не дивно, що настільний теніс популярний у людей похилого віку або інвалідів, а серед видів спорту з використанням ракетки – і зовсім найпопулярніший. Його можливість стимулювати роботу мозку йде в безумовний плюс для людей будь-якого віку.
  6. Це весело ! Чи граєте ви для власного задоволення, або на професійному рівні – настільний теніс легкий в навчанні, але складний в осягненні рівня майстерності , так що , дана гра пропонує вам найдоступнішу можливість добряче повеселитися, в порівнянні з іншими видами спорту.
     Для студентів гуртожитку ІФБМК настільний теніс є також популярним видом спорту. Студенти із задовленням розвивають свою професійність у ньому. Так 21.11.2017 р. під керівництвом викладача з фізвиховання Лілії Миколаївни Міронової був проведений турнір аматорів із настільного тенісу. Визначилися і переможці:
        1     місце:   Прохорович Василина - 4 поверх;
       2     місце:   Жирій Денис - 1 поверх;
       3     місце:   Пихней Діана - 5 поверх.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165