Новини

Рік, що завершується

Рік, що завершується, був плідним для Івано-Франківського базового медичного коледжу, якому 21 грудня 2018 року виповнилось 79 років.  Протягом року в коледжі зміцнювалась матеріально-технічна база, впроваджувались інноваційні навчальні технології, концепція 4-х рівнів духовного розвитку людини за Гречаним-Сабадухою. Був успішно проведений на конкурсних засадах набір абітурієнтів і студентська сім’я поповнилась талановитою студентською молоддю, яка в майбутньому внесе свій посильний вклад у розвиток практичної медицини. Традиційно успішними були результати ліцензійних інтегрованих іспитів «Крок. М» (до слова, результати цих іспитів на всіх трьох спеціалізаціях були суттєво вищими за національні показники. Таким чином, продовжилась славна традиція складання цих іспитів без жодної незадовільної оцінки).

Окремо слід згадати нашу чергову цьогорічну перемогу на Всеукраїнському конкурсі «Ескулап», вже шосту від початку проведення цих конкурсів. Варто зауважити, що це є найкращий результат з-поміж інших медичних коледжів, інститутів та академій держави.

Успішними виявились і цьогорічні результати Державної підсумкової атестації з української мови, що проходила вперше у форматі зовнішнього незалежного оцінювання, які вивели коледж у число лідерів серед закладів такого типу в нашій області.

Ми отримали вагомі здобутки у фізкультурно-спортивній роботі, художній самодіяльності, різноманітних конкурсах і олімпіадах, в т. числі і на загальноукраїнському рівні.

Природно, що формат короткого звіту не дає змоги перерахувати всі досягнення. Проте є подія, яку оминути неможливо. Вперше у 2018 році двоє студентів нашого коледжу пройшли двомісячну практику в якості помічника медичної сестри у Німеччині. Одна із студенток, Олеся Гераймович влітку 2018 року закінчила наш коледж, а інша – Анна Шостак навчається на випускному курсі нашого коледжу.

В одержаних ними сертифікатах (Arbeitszeugnis) зафіксована висока оцінка їхньої фахової підготовки та міститься фактичне запрошення на майбутнє працевлаштування у Німеччині на умовах 3-х річного контракту.

Попри угоди підписані нами з поважними інституціями інших країн, зокрема Польщі, співпраця з Німеччиною є найбільш привабливою. Адміністрація коледжу має підписану угоду про співпрацю з Тюрінгійським агентством Європейських програм.           У рамках чинної угоди директор коледжу Володимир Стасюк та голова циклової комісії хірургічних дисциплін Василь Василюк у першій половині грудня 2018 року взяли участь у Міжнародному засіданні «Професіоналів-практиків із Західної України в Тюрінгії». Директор коледжу на цьому засіданні німецькою мовою презентував навчальний заклад. Відбулася зустріч та переговори в державному парламенті Тюрінгії з Егоном Прімасом – заступником Президента парламенту землі Тюрінгія.

Від Івано-Франківської обласної ради в переговорах взяли участь Сергій Басараб, заступник голови обласної ради та Юрій Цимбалюк,  завідувач відділом міжнародних зв’язків.

Вже після завершення поїздки, 21 грудня, в день 79-річчя коледжу, було проведено відеоконференцію між керівниками Тюрінгійського агентства та майбутніми кандидатами на проходження практики в Німеччині під час весняного семестру    2019 року.

Нижче подаємо світлини, які стосуються відвідин Німеччини та проходження практики студентами коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165