Новини

Посвята у студенти

         Першого вересневого дня, у неділю, на ошатній естетично облаштованій та уквітчаній території Івано-Франківського базового медичного коледжу відбулася урочиста посвята 285 дівчат і хлопців, які стали студентами-першокурсниками. Серед них 50 молодих людей вже мають здобуту повну загальну середню освіту.
         Урочистості розпочалися виконанням державного Гімну України. З теплими напутніми словами до студентів, їхніх батьків та викладачів звернувся капелан коледжу, настоятель парафії Кирила і Методія у с. Крихівці, преподобний о. Йосафат Бойко. Влучно цитуючи Святе Євангеліє, він закликав студентів «зростати у мудрості», а також здійснив чин окроплення присутніх свяченою водою. Асистував йому при цьому керівник закладу.
         Після благословення священника, до присутніх звернувся директор коледжу, колишній його випускник Володимир Стасюк і побажав студентам успіхів у навчанні. Синхронізуючись із священником, він, зокрема, наголосив на потребі вдосконалення кожної людини, яке у свою чергу, є неможливим без ретельного навчання, без самоосвіти. Адже у загальновідомій Нагірній проповіді Ісус Христос спонукає нас до цього: «Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий»…
         Особливістю для нового студентського поповнення є те, що це  - останній набір молодших медичних спеціалістів, бо вже наступного року вперше буде проводитись набір молодших медичних фахових бакалаврів.
         Другою особливістю є те, що цьогоріч, у грудні, нашому коледжу, найстаршому на Прикарпатті медичному навчальному закладу виповнюється 80 років.
         Студенти старших курсів: Будзик Назар, Попадинець Валерія, Терлецький Павло, Штейнберг Христина вручили першокурсникам символічний студентський квиток та залікову книжку, як знак причетності до студентського колективу коледжу. Також студенти нового набору дали обіцянку студента-першокурсника, яку зачитала першокурсниця 5-ї групи спеціалізації «Лікувальна справа» Сверида Софія.
         Від імені учасників урочистого зібрання була покладена корзина квітів до пам’ятника генію українського народу, невтомному трудівнику на рідній просвітянській ниві – Івану Яковичу Франку. До слова, творча спадщина якого до цього часу ще належним чином не опрацьована та неосмислена нащадками, бо навіть серед інтелігенції, людей з вищою освітою – мало знайдеться тих, хто знайомий з його видатною науковою працею під назвою «Сотворення світу».    Тому покладання квітів вже стало доброю багаторічною традицією для нашого закладу у цю пору: адже всього кілька днів відділяє Міжнародне свято «День знань» від дати народження великого Каменяра.
         Урочистості завершились виконанням духовного Гімну «Боже великий, єдиний…».
         Але на цьому програма відзначення Дня знань не завершилась: була проведена перша година спілкування студентів нового набору у групах (всього сформовано дев’ять груп) із кураторами-наставниками, а також загальна година спілкування студентів всіх груп із представниками адміністрації коледжу.
         Одночасно відбулася перша батьківська конференція з участю дирекції закладу.
         Завершилось відзначення Дня знань проведенням першої у цьому навчальному році настановчої педагогічної ради.
Пресова служба коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165