Новини

Методичне об’єднання керівників груп

      Булінг – далеко не нова проблема як для світу в цілому, так і для України зокрема. За одним цим словом стоять тисячі невирішених психологічних проблем  і зламаних життів. Перше, що втрачається внаслідок системного булінгу – впевненість у безпеці та  захисті. Жертви булінгу переживають дуже важкі емоції - почуття приниження та сором,  страх, розпач і злість. Такі студенти просто бояться ходити до навчального закладу.  У ситуації, коли  починається будь-яке насильство, а дорослі не включаються і не зупиняють його, діти втрачають віру у справедливість.
     З метою попередження та запобігання булінгу в Івано-Франківському базовому медичному коледжі 14 листопада 2019 року відбулося чергове методичне об’єднання керівників груп на тему: «Проблема булінгу в сучасному освітньому середовищі».  В рамках заходу розглядалися питання щодо причин виникнення цього негативного явища та шляхи його подолання. Всі учасники засідання  переконались у тому, що лише об`єднавши зусилля можна не допустити, а за потреби і зупинити це ганебне явище.
У теоретичній частині заняття  було розглянуто нормативно-правову базу захисту дитини від насильства, ознайомлено з різними видами булінгу, шляхами його протидії.
    У практичній частині заняття керівники груп обговорили шляхи профілактики підліткової агресії, відпрацювали практичні технології, що дозволять здійснювати ефективну роботу щодо профілактики булінгу в студентському колективі, розробили покрокові рекомендації щодо запобігання конфліктів у коледжі.   Проведено ряд цікавих та пізнавальних вправ, які можна використати та впровадити у своїх групах.
  
Заступник директора
з виховної роботи      
                                             Мальованчук Н.В.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165