Новини

Відкриття пам'ятної дошки Григорію Гавришу

      У рамках відзначення 80-річчя Івано-Франківського базового медичного коледжу у фойє навчального закладу урочисто відкрито і освячено пам’ятну дошку колишньому багатолітньому директорові тодішнього медичного училища Григорію Григоровичу Гавришу, котрий заклав спільно з колективом викладачів-однодумців підвалини якісної медичної освіти, яка дала суспільству відомих медичних працівників, медсестер, фельдшерів, акушерок і стала надійною стартовою сходинкою для багатьох талановитих науковців.
      «Він був мій Вчитель, і я можу про нього сказати тільки слова найкращої вдячності, – зазначив колишній випускник Івано-Франківського медичного училища, а тепер директор ІФБМК Володимир Стасюк. – Його вплив на долю багатьох студентів був надзвичайно великий».
     Доля самого Григорія Григоровича склалася так, що він після війни вступив в Станіславське медичне училище, провчився рік, а коли у 1945 році відкрився медичний інститут, то його як найкращого учня взяли туди на навчання. Працював дерматовенерологом. Майже 25 років, у 1958-1983 роках, очолював медичне училище.
     Серед тих, хто виконав почесну місію відкрити дошку Григорію Гавришу, були його донька Ольга Дебенко, колишній випускник медичного училища, тепер головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Мирон Матейко і голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова Юрій Черневий.
     Освячення пам’ятної дошки здійснив капелан медичного коледжу о. Йосафат Бойко. 
     Завершилися урочистості спільним виконанням колядки та окропленням усіх гостей свяченою водою.
     Це вже друга пам'ятна дошка в ІФБМК. Першою, встановленою на фасаді коледжу, вшанували пам’ять відомого прикарпатського композитора Дмитра Циганкова, який в медичному училищі викладав математику, а також був незмінним керівником художньої самодіяльності. З 2009 року в навчальному закладі запроваджені стипендії імені Григорія Гавриша і Дмитра Циганкова.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165