Новини

Тренінг з надання невідкладної допомоги для студентів випускних курсів

 

     У рамках методичного тижня циклової комісії педіатрії, акушерства та гінекології 5 лютого в ІФБМК для студентів випускних курсів відбувся навчальний тренінг із надання невідкладної та екстреної допомоги дітям.
     Провела його завідувачка навчально-тренувального відділу комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги Івано-Франківської обласної ради» Мар'яна Перчик за сприяння головного лікаря центру, колишнього випускника нашого навчального закладу Мирона Федоровича Матейка.
     Як свідчить європейський досвід, ще з дитинства необхідно формувати у дітей знання та елементарні практичні навички з надання першої допомоги собі чи навколишнім при травмуванні, в надзвичайних ситуаціях при загрозливих для життя станах. Тим більш важливі такі вміння для майбутніх медичних працівників, які можуть і повинні надавати таку допомогу професійно.
     Під час тренінгу йшлося про імплементовані міжнародні протоколи у системі МОЗ України та відпрацювання алгоритмів надання невідкладної допомоги на догоспітальному етапі у співпраці викладач-студент.
     Тренер Мар’яна Перчик наголосила, що під час первинного медичного огляду пацієнта слід звертати особливу увагу на наявність ознак насильства у дитини і розповіла про тактику медичного працівника в таких ситуаціях.
     Майстер-клас був насичений професійною інформацією, цікавими розповідями про клінічні випадки, корисними порадами, позитивними емоціями.
     Колектив Івано-Франківського базового медичного коледжу та студентська молодь щиро дякують за багаторічну, плідну співпрацю Мар'яні Перчик і Мирону Матейку. Отримані знання та практичні навички стануть в нагоді студентам у майбутній професійній діяльності.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165